mokka-kóla

A kávéipar nemzetközi piacát Brazília uralja, így nem csoda, hogy virágzó kávékultúrával rendelkezik. A régió kedvelt nyári itala a mokka-kóla, amely az erős kávét csokis tejjel és szénsavas kólával vegyíti. Bár ez elsőre szokatlannak tűnhet, igazán frissítő ital a perzselő napokon. A bátrabbak ezt az extrém kávét megspékelhetik fagyival vagy tejszínhabbal, ahogy sok brazil étterem is teszi. 

Jeges avokádókávé, azaz Es Alpukat Kopi

Indonézia kávékülönlegessége a gyakran délutáni snackként fogyasztott Es Alpukat Kopi, minek jelentése „jeges avokádókávé”. A kényeztető ital az avokádót csokoládésziruppal vagy kakaóval, és természetesen kávéval vegyíti.

A recepthez nem kell más csupán, csak pálmacukor, eszpresszó, jégkocka, sűrített tej, csokoládészirup és természetesen a nélkülözhetetlen az avokádó.

Citromos kávé, avagy a Mazagran 

Talán a legnyárbarátabb kávérecept ez a klasszikus portugál kávé, ahol egyesül a citrom savanyúsága a jegeskávéval. Ha édesszájú vagy, a citrom és kávé mellett egy kis mézzel vagy cukorral is megbolondíthatod a hűsítő italt! 

A legenda szerint a citromlevet eredetileg a rossz minőségű kávé ízének javítására használták, mára azonban sokak kedvence lett a Mazagran. És ami külön plusz pont: egyesek a fogyókúrában is erre a neddűre esküsznek!

Via