Ugye neked te is jártál már úgy, hogy a környezetedben valaki nem kedvelt téged, de nem mondta ki nyíltan? Na, hát ilyenkor érdemes csekkolni a testbeszédét is, ugyanis az pillanatok alatt lebuktatja. Most meg is mutatjuk, mik azok a jelek, amikre ilyenkor érdemes odafigyelni. 

Keresztbe tett karok 

Mondjuk talán ez a legegyértelműbb. Ha valaki úgy beszélget veled, hogy közben keresztezi a karjait, akkor az gyakorlatilag nem túl finom jelzése annak, hogy bocs nem érdekelsz. Persze van, hogy valaki nem ennyire egyértemlű jelét adja annak, hogy nem kedvel, vannak akiket csak a nagyon burkolt, zárt testbeszédük buktat le, ezek a következők: 

  • Soha nem néz a szemedbe 
  • Elfordul tőled 
  • A lábait keresztezi 
  • Elbújik a táskája mögé 
  • Lefelé néz 

A nem őszinte mosoly 

Ezt nem annyira könnyű kiszúrni, mert sokan remek pókerarcot vesznek fel, de azért, ha elég rutinos vagy, akkor hamar feltűnik, hogy valaki csak a szemedbe nagyon kedves.  Guillaume Duchenne, egy francia neurológus például elmagyarázta, hogy egy hamis mosolyt teljesen más izmok használatával érik el az emberek, az igazi mosoly használatakor azonban a szem körüli izmok aktiválódnak. Ha valaki kamuból mosolyog, ezek az izmok egyszerűen nem kapcsolnak be. 

A tükörmozdulatok hiánya 

Ha valakit kedvelsz, akkor önkéntelenül is elkezded utánozni annak a személynek a mozdulatait. Ez nem tudatos, ha viszont azt tapasztalod, hogy valaki egyáltalán nem követi a mozdulataid, akkor az gyanúra adhat okot. 

Az idő csekkolása 

Ha valaki megállás nélkül a telefonján vagy a karóráján az időt bámulja, miközben veled beszél, akkor az szintén határozott jele lehet annak, hogy sajnos nem kedvel. Ebben ráadásul az a legdurvább, hogy nem csak nem kedvel az illető, de tiszteletlen is veled, ugyanis ennél udvariatlanabb dolog kevés létezik. 

(via)