A fürdőszoba az egyik legtöbbet látogatott hely a lakásban, ahová a legtöbb ember szeret jó sok cuccot betuszkolni! 😃A fürdőszobaiszekrénybe sokak szerint mehet a köntös, a törölköző (talán még a lábtörlő és a lepedő is), hogy a sminkszerekről és a többi apróságról (körömlakkok, parfümök, krémek, kencék) ne is beszéljünk. Ezek közül viszont van néhány tárgy, ami totál nem jó helyen van fürdőszobában. 

Most megérkeztük a szakértőket, hogy mi az az 5 dolog, amit soha, semmilyen körülmények között nem szabad(na) tárolni a fürdőszobában - elég meglepő dolgokat soroltak fel. Íme!

Törölközők

Már ez az első dolog őrület, pedig teljesen logikus magyarázata van annak, hogy a törölközőt (és egyébként semmilyen más ruhaneműt) nem ajánlott a fürdőben tartani. 🚿 A nedves környezetben pillanatok alatt tele lesznek baktériummal és minden egyes alkalommal, amikor velük törlöd szárazra magad, egy csomó baci tapad a bőrödre. Még belegondolni is rossz! 

Hol tárold? Ha hetente cseréled, akkor a fürdőszobaszekrény még opció lehet, de a legjobb, ha a hálószobádban vagy valamilyen más, tiszta helyiségben tárolod őket.

Fürdőköntösök

Ironikus, de a szakértők szerint a fürdőköntös a fürdőszobán kívül kell tárolni. Ennek ugyanolyan praktikus okai vannak, mint a törölközők tárolásának: ha vizesen veszed fel, a fürdőben az életben nem fog megszáradni, a nedves levegő miatt pedig elszaporodnak rajta a bacik!

Hol tárold? Kiakasztva egy fogasra vagy a szekrényedben vállfára aggatva. Ennél a két opciónál jobb helyet nem fogsz találni neki a szakértők szerint.

Sminkszerek

A csodás kencéidet és a drága sminkszereidet tárolni a fürdőszobában a legnagyobb baklövés, amit elkövethetsz! Igen, ott tutira jók a fények és a sminkeléshez adott körülmények is szuperek, de hidd el: a páratartalom tutira taccsra vágja a legminőségibb sminktermékedet is! 💄🧴 Igen ciki lenne látni, hog a két hónapja vett alapozód már teljesen be van száradva...

Hol tárold őket? Ideálisan ott, ahol sminkelsz. Ha jelen esetben ez a fürdőben van, akkor keress neki egy üres polcot vagy egy fiókot a hálószobádban, ahol tutira megőrzik a minőségüket.

Parfümök

A meleg levegő és parfümök egyszerűen nem passzolnak egymáshoz. A szakértők szerint a durva hőingadozás (pl. amikor hirtelen meleg vizes fürdőt veszel) meg különösen árt a parfümöknek. Szóval, ha sokáig jó illatban akarsz pompázni és nem a semmit fújni magadra, akkor a fürdő helyett inkább tárold őket a szekrényedben vagy a hálószobádban!

Hol tárold őket? Lásd előző pont. Keress nekik egy helyet a sminkszereid mellett a hálószobádban egy polcon vagy egy fiókban!

Körömlakkok

A legtöbb körömlakk a felbontás utáni 2 éven belül még teljesen jó, de a fürdőszobában lévő extra nedvesség és a páratartalom ennél sokkal hamarabb tönkre vághatja őket.😥 Inkább tárold őket valamilyen más, sötét (és legfőképenn száraz!) helyen, hogy a lehető legkésőbb száradjanak be. 💅

Hol tárold őket? A sminkszerek között ne, mert túl sok irritáló anyag van bennük, de egy külön polcon, fiókban vagy egy neszeszerben tökéletes helyen lesznek.
Szavazás

Via