A Google-térkép kétségtelenül a legszélesebb körben használt alkalmazás a világon. Az évek során az emberek által elsődlegesen használt eszközzé vált az útitervek megkereséséhez, forgalmi viszonyok ellenőrzéséhez, valamint a helykereséshez az Utcakép segítségével. Azonban a Google-térképnek is vannak titkai, tele van vakfoltokkal, olyan különös helyekkel, amiket az áltag ember nem láthat. Most mutatunk ötöt, és azt is felfedjük, hogy miért őrzik ezeket ennyire szigorúan titkosan. 

Moruroa-sziget – Francia Polinézia

Ha rákeresel a Moruroa-szigetre a Google-térképen, akkor látni fogod, hogy a a sziget egyik fele tisztán látható, a másik azonban homályosnak tűnik. A jelentések szerint a franciák nukleáris kísérleteket hajtottak itt végre, 1966 és 1996 között. A sziget ezen felét látogatni sem lehet. 

2207 Seymour Avenue, Ohio - USA

A 2207 Seymour Avenue gyakorlatilag teljesen el van rejtve a szem elől, bármennyire is próbálkozik a nagyítással, nem lehet látni, ennek pedig jó oka van. Ez az a hely ugyanis, ahol Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot Ariel Castro csaknem egy évtizeden át fogva tartotta és bántalmazta.

Egy ház Stockton-on-Tees-ben - Egyesült Királyság

A Stockton-on-Tees-i Princeport Road egy elmosódott háznak ad otthont, és egyáltalán nem világos, hogy miért.

Észak-Korea 

Észak-Korea úgy ahogy van, titkos ország. Annyira top secret, hogy még a Google-térképen sem látszik egyetlen részlet róla. Csupán a városneveket lehet kiolvasni. 

Patio de los Naranjos - Spanyolország 

A rejtett hely neve Patio de los Naranjos, ami narancsfa udvart jelent. Bármilyen közelre is nagyít a néző a térképen, az udvarból  semmi sem látszik – elmosódott marad. Azt azonban nem tudni, pontosan miért rejtették el a Patio de los Naranjost a nyilvánosság elől.

(via)