A tetoválások készítése egy nagyon intim és személyes döntés, ami örökre megváltoztatja a test és a bőr kinézetét. Vannak, akik csak divatból akarnak varratni valamit magukra, mert az jól néz ki; mások számára viszont különleges és mély jelentősége van egy-egy tetoválásnak. Most lerántjuk a leplet arról az 5 népszerű tetoválásról, amiket általában azért varratnak fel, mert szimbolizálnak is valamit. Mutatjuk is őket! 

Csillag

Bár a tetovált csillagok gyönyörűek, nemcsak az éjjel, az égbolton felragyogó kis csillagokra utalnak: a tetováló mesterek szerint az útkeresést, az álmok megvalósítását, a kitartást és az akaratot is szimbolizálják, sőt! Sokak szerint akkor is érdemes felvarratni, ha egy-egy nehéz időszakon vagyunk túl, mert ha ránézünk, újból erőt kapunk a további sikereket eléréséhez.

horgony

Eredetileg a 19. századi hajósok tették népszerűvé, akiken szinte egytől egyig volt egy hajós horgony tetkó, mostanában viszont főleg azokon látható, akik nehéz gyerekkoron vagy gyermekkori traumákon mentek keresztül. A horgony egy nehéz szerkezet, amit sokáig kell cipelni magunkkal, ám ha egyszer révbe érünk, ledobjuk a vállunkról és stabilan marad a földben, a tenger mélyén. 

Egyszerű, fekete sáv

A vastag, fekete színű karperec elkészítése rendkívül időigényes ás fájdalmas folyamat, amit nem szabad elsiettetni. A tetkósok szerint azok szokták kérni, akik elveszítették a családtagjukat, a szerelmüket vagy egy hozzájuk közel álló személyt. Ilyenkor már maga a tetoválás művelete is egy gyászfolyamati jelenségnek számít, a karon lévő örök tetkó, karperec pedig levehetetlen és szétszakíthatatlan közeléket képez az élők és a halottak között.

Fecske

A fecske egy nagyon cuki, édi madár, akik főleg a szabadság jelképeként szoktak emlegetni. A tetoválómesterek szerint a szabadság mellett viszont a hazatalálást és az épségben való megérkezést jelképezi, ezért több katona is magára szokta varratni, miután hazatérnek a háborúból.

Pókháló

Pókhálót a tetkósok szerint azok szoktak kérni, akik valamilyen nagyon bűnt követtek el - ez tehát egy népszerű börtöntetkó. A pókháló jelképezi az odaragadást és a labirintust, amiből bár nehéz kikeveredni, mindenképpen van kiút. 

Via