Ha te is szívesen emlékszel vissza az ezredfordulót követő időszak tinifilmjeire, ez az összeállítás pont neked szól! Ez a 7 film a legjobbak közé tartozik, és még mindig derülnek ki róluk időnként érdekességek, amiket sok rajongó sem tud. Nos, te melyiket hallottad már?

1. Superbad, avagy miért ciki a szex?

Már csak azért is emlékezetes ez a vígjáték, mert Emma Stone-nak és Christopher Mintz-Plasse-nek ez volt az első filmszerepe, és közülük az utóbbi csak 17 éves volt a forgatáskor. Mint utólagos nyilatkozatából kiderült, ez azt jelentette, hogy a szexjelenetek forgatásakor jelen kellett lennie az édesanyjának. Hát ez nyilván nagyon kínos volt, de Christopher Mintz-Plasse hozzáteszi, hogy így legalább a jelenetet az anyukájával visszanézni nem volt már kínos.

via GIPHY

2. Csavard be, mint Beckham!

Ez a 2002-es vígjáték lett utóbb az első olyan nyugati film, amit Észak-Koreában bemutattak a tévében. A diktatúra nem engedi csak úgy a nagyközönség elé a külföldről érkező alkotásokat, de a Csavard be, mint Beckham kedvéért kivételt tettek 2010-ben, hogy megemlékezzenek arról, hogy Észak-Korea 10 éve áll diplomáciai kapcsolatban Nagy-Britanniával. A filmből azért egy erősen cenzúrázott verzió mehetett csak le a tévében: a majdnem két órás alkotásnak csaknem a felét kivágták az észak-koreai cenzorok.

via GIPHY

3. Neveletlen hercegnő

Tudod, ki volt a Neveletlen hercegnő egyik producere? Whitney Houston személyesen!

via GIPHY

További sokk: a Neveletlen hercegnő 2: Eljegyzés a kastélyban egyik producere szintén Whitney Houston volt.

4. Könnyű nőcske

Te láttad Emma Stone-nak a Könnyű nőcske című filmjét? Igen? Akkor jó, mert Emma Stone viszont nem!

via GIPHY

Vannak színészek, akik nem szeretik visszanézni magukat, és Emma Stone ezek szerint közéjük tartozik.

Láttam belőle néhány jelenetet. De elmentem egy vetítésre, ahol rokonoknak és barátoknak mutatták be a filmet, és ki kellett jönnöm. Ki bírja önmagát nézni ilyen sokáig?!

– nyilatkozta Emma Stone a Variety interjújában.

5. Los Angeles-i tündérmese

Hilary Duff csak utólag ismerte be, hogy a Los Angeles-i tündérmese forgatása alatt belehabarodott a film másik főszereplőjébe, Chad Michael Murray-be.

Konkrétan bele voltam zúgva. Volt néhány csókjelentünk a filmben, és emlékszem, hogy amiatt eléggé izgultam, de aztán barátok lettünk és aztán már nem izgultam annyira

– emlékszik vissza Hilary Duff.

6. Doktor Szöszi

A 2001-es Doktor Szöszi hatalmas siker volt, és azt nyilván tudod, hogy nemcsak, hogy második rész készült belőle 2003-ban, hanem azt is hallottad, hogy jelenleg előkészületben van a harmadik mozifilm is.

via GIPHY

Na de az is megvan, hogy készült még két verzió az eredetiből? Egyrészt egy egész estés film Doktor Szöszik címmel, amelynek főszereplője egy ikerpár: Izzy és Annie Woods, az eredeti filmből ismert Elle Woods szintén szőke, de angol unokatestvérei. Ezen kívül 2007-ben bemutatták a Broadway-en a Doktor Szöszi musicalváltozatát is, ami másfél évig volt műsoron.

7. Alkonyat: Hajnalhasadás – 1. rész

Hatalmas várakozás előzte meg az Alkonyat című filmsorozat utolsó két részét, és a rajongók különösen kíváncsiak voltak Bella és Edward esküvői jelenetére, azon belül is menyasszonyi ruhára. Hogy a ruháról nehogy bármi kiderüljön, amikor nem forgott a kamera, a Bellát alakító színésznőnek, azaz Kristen Stewartnak a Volturik által viselt köpönyeget kellett magára vennie, hogy a forgatáson betévedők ne láthassák, milyen lesz az a bizonyos menyasszonyi ruha.

via GIPHY

Via