Ne vegye el a kedvedet, de fontos leszögezni, hogy néhány hálószobai guggolásnál, egy-két csoportos aerobicnál és heti pár kilométer biciklizésnél azért több kell ahhoz, hogy olyan kerek és formás feneked legyen, mint az őrült edzésterveikről is híres Kardashian-testvéreknek.

Mi viszont most felsorakoztattunk azt a hét legmenőbb gyakorlatot, amik egy segíthetnek a célod elérésében (és habár egy személyre szabott edzéstervet nem helyettesít semmi), mindenképpen érdemes a következő tippeket kipróbálnod, mert ezektől tényleg elérheted a formás popsit!  

Fitball labdás lábemelés

Egyszerűen csak hasalj rá a labdára úgy, hogy az ágyékodnál legyen a legmagasabb pontja, elöl pedig támaszd meg magad stabilan a tenyereddel. A lábemeléseket végezd egy-egy lábbal sorozatban felváltva, arra pedig figyelj, hogy derékból emeld meg őket és alaposan feszítsd meg a farizmaidat! 

Súlyzót a bokádra!

Miután felcsatolható súlyzókat tettél a lábaidra, ereszkedj négykézlábra úgy, hogy a combod és a vádlit tökéletes derékszöget zárjanak be egymással – pont úgy, ahogyan a videón is látod. Először próbálkozz meg a sima lábemelésekkel, majd a kereszteséssel, végül pedig az oldalsó lábemeléssel, ami egyébként cseppet sem könnyű feladat! 

Lábemelés fekve

A gyakorlat elvégzéséhez feküdj hasra és a karjaidat nyújtsd előre. A karokat, a mellkasodat és a lábaidat egyszerre emeld fel a talajtól, úgy, mintha csak meg akarnád érinteni a plafont. A pózt tartsd ki egy-két másodpercig, majd ereszkedj vissza ugyanúgy nyújtott karokkal. 

Guggolás

A jó öreg guggolásnál nincs is hatásosabb gyakorlat a tökéletes popsiért! A gyors eredmény eléréséhez érdemes lehet beszerezni egy szilikon sportszalagot, amivel még hatásosabbak lehetnek a mozdulataid. Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy olyan mélyre guggolj le, amennyire csak tudsz, különben hiábavaló lesz a gyakorlat!

Híd háton fekve

Nemcsak a feneket, hanem a csípőt és a medencét is erősíti ez a gyakorlat, amit Lady Gaga is rendszeresen végez. Feküdj le hátra, a talapidat kisterpeszben húzd fel úgy, ahogyan Gagánál látod, nyújtsd ki a tested mellé a karjaidat, majd óvatosan nyomd fel a testedet. Figyelj rá, hogy a vállad, a nyakad és a fejed stabilon maradjon a föld felszínén!

Felugrás guggolásból

Jennifer Lopez egyik kedvenc gyakorlata a következő: állj meg kisterpeszben, majd egyenes háttal guggolj le addig, amíg a combjaid párhuzamosak nem lesznek a talajjal. Utána rugaszkodj el és ugorj fel olyan magasra, amennyire csak tudsz! Ez a gyakorlat rendesen kifárasztja az embert, ezért egymás után 10 ismétlést ne csinálj egy körben, a körök között pedig tartsd pár perc pihenőt! 

Lépcsőzés

A lépcsőzésnél vagy a taposógépnél egyszerűen nem létezik jobb gyakorlat, ha a kerek popsi a cél! Lényegében bárhol lehet csinálni, még kondibérlet sem kell hozzá, csak egy kis akarat. Mikor már hátul és a feneked közepénél is érzed a dolgokat, akkor biztos, hogy erősödtek a farizmaid!

Via