Kár lenne tagadni: mindannyiunknak vannak olyan kedvenc filmjei, amik annyira cikisek, hogy szinte mindenki előtt letagadjuk őket - titokban viszont alig várjuk, hogy a tévécsatornák újra játsszák őket! Most összegyűjtöttük a legjobb és egyben legcikisebb filmeket, melyek olyan gagyik, hogy szinte már jók!

Gyagyás gyilkosság

Nincs olyan film, amiben Jennifer Anistont ne néznénk meg, ha hozzá pedig szép tájak, jachtok és Adam Sandler-féle, olykor ízléstelen poénok is társulnak, akkor biztosan nem kapcsolunk el a tévéről. Bár a gyagyás gyilkosság egész története egy nagy őrültség, azért szórakoztató, és egy hosszú, fárasztó nap után tökéletesen kikapcsolja az embert.

Alkonyat (2008)

Az abszolút megkérdőjelezhető furcsaságok és az összeegyeztethetetlen történeti monológok ellenére az Alkonyat-kultusz még mindig él és virul. Minden idők egyik legsikeresebb könyvadaptációja olyan nagy őrületet váltott ki az emberekből, hogy még mindig kasszasiker, pedig már 14 év (!) eltelt a megjelenése óta. Tehát annak ellenére, hogy a neogótikus vámpírsztorik, a paranormális jelenségek és a szerelmi háromszögek ideje már rég lejárt, még mindig menő az Alkonyat, amit rendszeresen tűznek műsorra a tévécsatornák. 

Édes kis semmiség (2002)

Édes, cuki, vulgáris és semmi köze a valósághoz az Édes kis semmiségnek, amiben olyan elképesztően képtelen történetek és furcsa romantikus sztorik követik egymást, hogy arra már csak nevetéssel lehet reagálni! Az biztos, hogy egy nagy katyvasz az egész, de nagyon kikapcsoló, arról nem is beszélve, hogy a ’90-es évek legnagyobb romkomos színésznői, Cameron Diaz, Christina Applegate és Selma Blair viszik a főszerepeket. 

A szürke 50 árnyalata

Csak hét éve jött ki a mozikban, de már annyira cikis az egész jelenség, hogy szinte szégyelljük bevallani, hogy láttuk a filmet. Pedig mindenki látta, sőt, olvasta is az összes részt! Ma már viszont egyik sem állná meg a helyét a mozivásznon (legalábbis ebben a formában), mert tele van érthetetlen és furcsa jelenetekkel, amiknek egyszerűen semmi köze egymáshoz. Az egyik legkellemetlenebb jelenet Ana rettentő cikis interjúja Christian Grey-jel, amit láttánk tök furcsán érzi magát az ember.

Miről álmodik a lány (2003)

Tényleg erről a filmről álmodoztunk tinikorunkban, visszanézve viszont annyira cikis az egész, hogy nem is értjük, hogyan szerethettük ezt a filmet? Ennek ellenére mindig megnézzük a tévében, mert hihetetlenül nosztalgikus a 17 éves New York-i Daphne (Amanda Bynes) vergődő szenvedését nézni az angliai arisztokrata apjával (Colin Firth). Persze a vége ennek is happy end, mint, minden hasonló tinifilmnek, de tényleg jópofa! 

Szüzet szüntess (2004)

A menő „szomszéd csaj” tökéletes alakja hihetetlenül sokszor lett megfilmesítve a ’90-es években, deez a film mutatja be messze a legkellemetlenebbül a tinisrácok féktelen fantáziáját. Ennek ellenére ez egy nagyon szuper film, tele jobbnál jobb poénokkal és égő jelenetekkel, amiket nézve még mi is cikisen érezzük magunkat a képernyő előtt ülve.

Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke (1997)

Annyira ciki, hogy gondolni sem merünk rá, de semmi pénzért nem kapcsolnánk át, ha a tévében megy. A ’90-es évek leggagyibb titkosügynöke egy csapásra háttérbe szorította az akkor nagyon menő James Bond-filmeket és az az igazság, hogy még ma is csak kevés olyan filmet lehet találni, amiben annyira ütöttek a poénok, mint ebben a filmben, amiből később egyébként triológia is készült.