Ha láttad már a Downton Abbey tévésorozatból készült második mozifilmet, akkor biztos emlékszel, milyen különleges helyszínen játszódik!  De ha még nem láttad, akkor is biztos tudod, hogy a néhány hete bemutott film cselekménye nagy részben egy franciaországi villa körül bonyolódik.

Hát ez a bizonyos villa nem csak a forgatókönyvírók kitalálmánya és a díszletezők mesterműve, hanem tényleg létezik. Neve is van: Villa Rocabellaként ismert és St. Tropez közelében található a Riviérán.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official)

A Villa Rocabellát nemcsak filmforgatás céljára lehet kibérelni, hanem luxusnyaralásra vágyóknak is a rendelkezésére áll. Sokkoló az összeg még úgy is, ha az ember valami hajmeresztő számra van felkészülve. A villa bérleti ára a mellé igénybe vett szolgáltatásoktól is függ, mindenesetre egy hétre 24 189 és 68 364 dollár közötti áron lehet kivenni.

Ez azt jelenti, hogy ha nincs 9 millió forintod egy egyhetes nyaralásra, akkor ide el se indulj, de ha a legdrágább árkategóriát választod, akkor akár 26 millió forintba is kerülhet a hét napos kiruccanás a Riviérára.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Duke (@steppingthroughfilm)

Egyébként a villában 42 személy fér el, szóval ha összejön egy nagyobb csapat, akkor szét lehet dobni a költségeket, de azért ez még így is nagyon borsos. Az ingatlan három külön házból áll, amikben összesen 24 hálószoba van, és aki személyzettel érkezik, az az alkalmazottait is el tudja itt szállásolni. Ha csak az egyik, kicsi házat veszed ki, az mindössze 200 000 forint körüli összeg, szóval ha az ember lemond a nagy villáról, akkor egész elérhető áron is megszállhat itt. Csak hát ugye itt a villa lenne a lényeg az egészben...

A Villa Rocabellából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, de van a kertben medence is. Mondjuk te pazarolnád itt az időt úszásra? Fürdeni kismillió helyen lehet a világon, egy ennyire gyönyörű, rózsaszín-fehér márványlépcsőn fel-le vonulni viszont csak itt...

Via