Stresszes, nyűgös, gondterhelt vagy? Nyomasztanak a hétköznapok? Ha annyi minden kavarok a fejedben nap végén, hogy még az álom is kimegy a fejedből, próbáld ki a következő légzéstechnikát, ami annyira hatásos, hogy egy pillanat alatt el fogsz tőle aludni! 

Ettől a légzéstechnikától tutira elalszol

Az Arizonai Egyetem egyik vezető kutatója, Dr. Andrew Weil egy olyan forradalmi légzéstechnikát talált ki, amitől állítólag egy pillanat alatt el lehet aludni! A technika több különböző ősi indiai légzésmódszert kombinál egyszerre, melyek bizonyítottan csökkentik a stresszt és segítenek az ellazulásban, ezáltal pedig mélyalvás idézhető elő.

A 4-7-8 légzéstechnika rendkívül egyszerű

A 4-7-8 nevet viselő légzéstechnika három egyszerű lépésből áll, melyet bárhol, bármikor meg lehet csinálni: tehát nemcsak hajnali kettőkör, mikor már órák óta forgolódsz az ágyban, hanem akár egy délutáni szieszta alkalmával is, ha szükségét érzed egy kis pihenésnek. Nézzük is!

A 4-7-8 légzéstechnika lépései
  1. 4 másodpercen keresztül szívd be a levegőt az orrodon
  2. 7 másodpercen keresztül tartsd bent a levegőt.
  3. 8 másodpercen keresztül fújd ki a levegőt a szádon

A légzéstechnika gyakori ismétlése állítólag annyira ellazítja a testet és az idegrendszert, hogy egy pillanat alatt elálmosodik tőle az embere, de a kutató akkor is ajánlja az alkalmazását, ha egy idegen környezetben valami nagyon felidegesített minket.  Ha mindez igaz, akkor kevesebb, mint fél perc alatt megszabadulhatunk a stressztől, bármilyen nagy káosz is legyen körülöttünk, ez pedig a karácsonyi láz közeledtével nagyon jó hírnek számít!

Via