Az emberek eltérő érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Vannak, akiknek magasabb az EQ-juk, míg másoknak kifejezetten alacsony. Ez legtöbbször az érzelmek kezelésében mutatkozik meg, ezért a szakértők elárulták azokat az egyértelmű jeleket, melyek erre utalnak.

Mindig nekik van igazuk 

Azok az emberek, akik alacsony EQ-val rendelkeznek nem képesek elfogadni, hogy másoknak is lehet igazuk. Az érzelmek lehetővé teszik, hogy elfogadjuk a másik ember érveit, és egy másik szemszögből láthassuk a dolgokat. Az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezők erre nem képesek. Úgy vélik, az ő álláspontjuk az egyedüli, ami helyes, a beszélgetések során hajlamosak arra koncentrálni, hogy meggyőzzék a másikat. 

Folyton másokat hibáztatnak 

Az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezők legtöbbször nem tudják értelmezni, rendezni a saját érzéseiket. Az aktuális állapotukat mindig külső tényezőkre fogják, a szomorúságuk, feldúltságuk miatt más emberekre a hibásak. Emellett arra sem képesek, hogy átérezzék a körülöttük lévő emberek érzéseit, így nagyon könnyen meg tudják őket bántani. 

Haragot tartanak

A magasabb EQ-val rendelkező emberek könnyebben tudják rendezni a konfliktusokat. Megbeszélik a problémákat, és a másik ember hibáit is képesek elfogadni. Ez az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező emberekre nem igaz, mivel folyton a hibákat keresik, és gyakran ezeket szóvá is teszik. A konfliktusok esetén pedig nagyon sokáig tartanak haragot. 


Via