Egy köztudott tény, miszerint az idő múlásával mindenki egyre nehezebben bírja az alkoholt és magát az egész átbulizott éjszakai őrületet. Ez nem meglepő: a legtöbben azok, akik a húszas éveikben még három felest is simán lenyomtak fél órán belül, azok tíz év múlva már két laza koktélt sem tudnak meginni egy éjszaka. Ezért egészen egyszerűen az öregedés tehető felelőssé. 

Az alkoholnak viszont rengeteg negatív hatása van, melyek többsége más-más életkorban jön csak ki igazán. Most összegyűjtöttük, miben hat negatív a szervezetedre az alkohol a 20-as és a 30-as évedben. Vigyázat, nem egy vidám olvasmány, de annál hasznosabb! 

Ilyen károsan befolyásolja az alkohol a szervezeted 20 évesen:

1.    Minél többet iszol, annál nagyobb eséllyel leszel függő

Szomorú, de ez van. Az alkohol tűrésének mértéke edzhető, kitolható, ezért könnyen lehet, hogy míg a kezdetekkor már egy pohár bor a fejedbe ment, pár év múlva már egy egész üvegtől sem leszel spicces…

2.    A sok alkoholtól komoly betegségeid is lehetnek

Sokkal magasabb a rák- és a daganatos betegségek, valamint a szív- és májbajok kialakulásának kockázata azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen és sokat isznak alkoholt. 

3.    Többet kapnak alkoholmérgezést fiatalon, mint idősen

Ez azért lehetséges, mert fiatalon több piát bír az ember és kevésbé érzi meg, ha van rúgva. Egy idő után már kontrollálhatatlan lesz a dolog és alkoholmérgezés következik be, melynek az alábbiak a tünetei:

  • hányinger, hányás
  • szédülés
  • furcsa beszéld
  • járásképtelenség
  • eszméletvesztés

Ilyen károsan befolyásolja az alkohol a szervezeted 30 évesen:

1.    Szörnyű lehet a másnap

Míg fiatalon sok ember meg sem érzi az átbulizott éjszakákat, addig a harmincasoknál már nem ez a helyzet. Fejfájáscsillapító, betegszabi, egész napi pihi a minimum, de sokan még két-három nappal a bulizás után is hányingerrel gondolnak vissza az egész éjszakás vedelésre.

2.    Kevésbé fogsz érzékelni

A húszasoknál csak elvétve fordul elő, hogy a sok piától nem emlékeznek arra, amit mondtak, de a harmincasoknál ez már mindennapi. A nagymértékű alkoholfogyasztás egyébként a beszélőképességet és az éleslátást is csökkenti, ami miatt furcsa téveszméid is lehetnek akkor, ha sokat ittál.

3.    Nagyobb eséllyel alakul ki depresszió

A sok alkoholtól nem lesz depressziós senki, de míg fiatalon általában a bulik hevében fogyasztjuk, addig idősebb korban amolyan „gyógyírként” használjuk. Az alkohol viszont nem nyújt megoldást semmire, sőt, még jobb sem lesz tőle semmi, mert nem fogsz tudni tisztán gondolkodni!

Via