A szexuális életre rengeteg dolog hatással van, a körülmények, az érzelmi állapotod, de még az is, mit ettél. Sőt, az is, hogy mit ittál! Az alkohol több módon is befolyásolhatja, hogy milyen lesz a szex, akár egyéjszakás kalandról, akár a pasiddal otthon töltött estéről van szó. 

Szexibbnek érzed magad, de...


Az alkohol oldja a gátlásokat, ezért segít abban, hogy könnyebben ismerkedj szórakozóhelyen, szexibbnek, szabadabbnak érezd magad és abban is, hogy bátrabb, lazább legyél az ágyban. 

A nők esetében a mérsékelt alkoholfogyasztás növelheti a libidót és csökkentheti a szexszel kapcsolatos szorongást vagy gátlásokat 

— állítja egy szakértő, hozzátéve, ami jót tesz mentálisan, az nem biztos, hogy testileg is könnyebben működik. 


Az alkoholos italok befolyásolják a hüvely nedvességét, csökkentik a természetes hüvelyi síkosítást, de még az orgazmus képességet is. A férfiaknál pedig problémákat okozhat az erekciónál. 

Vagyis nem tudsz eléggé nedvesedni és nem biztos, hogy a csúcsra jutsz.

A szexuális élet beleegyezésen alapul

Egy másik fontos tényező, főleg az egyéjszakás kalandoknál, hogy mennyire tudod felmérni, valójában akarod-e a szexet. Ha túl sokat ittál, előfordulhat, hogy másnap semmire nem emlékszel, vagy utólag rájössz, nem is akartál szexelni, vagy csak egyszerűen megbánod az egészet.

Mértékkel 

Egy pohár ital persze nem fog megártani, sőt, egy szenvedélyes éjszakához még jót is tehet, de ne vidd túlzásba. Ha úgy érzed, nem tudod uralni a helyzeteket, akkor kérd meg a barátaidat, hogy még időben mentsenek ki a kínos, kellemetlen, esetleg veszélyes helyzetekből. 


Via