Az Aperol Spritz egy igazi klasszikus, ezért mindenki ismeri, aki szereti a finom koktélokat: isteni az íze, menő a színe és teljesen ellazít! Talán pont ezért nem meglepő, hogy sokan inkább ezt az italt válasszák a nagy nyári kánikulában a  jegeskávé és a TikTokon terjedő nagy mánia, a cukormentes kóla helyett. Nemrég viszont feltűnt egy olyan recept a neten, amiben jégkrémet kreálnak ebből az italból. Mi totál odavagyunk érte, és szerintünk te is imádni fogod! 😍

Hihetetlenül egyszerű a receptje

Az Aperol Spritz koktél elkészítéséhez nem kell különösebben nagy tudomány, csak a 3-2-1-es szabályt kell alkalmazni. 3 rész Prosecco (azaz olasz habzóbor), 2 rész Aperol, 1 rész szóda (szénsavas víz), amire pluszban rájön még a jég és pár szelet narancs, de ennyi. Nos, az Aperol-Spritz fagyi elkészítése is pont ilyen egyszerű, annyira gyerekjáték az egész!  

A házi készítésű DIY-fagyi ráadásul nemcsak a kánikulában nyújthat felfrissülést, hanem egy csajos hétvége vagy egy menő nyári buli hangulatát is feldobja egy pillanat alatt - arról nem is beszélve, hogy milyen jól néz ki! És bár olyan isteni cukormentes fagyireceptek is vannak már a neten, amik egyszerűen fantasztikusak, a házi Aperol-Spritz fagyinak tényleg nincsen párja! 

Íme az Aperol-Spritz fagyi receptje!

Csak annyit kell tenned, hogy összeszeded a koktél hozzávalóit, szórsz hozzá egy kis cukrot és felhigítod az egészet szóda helyett egy kicsit szénsavmentes vízzel. A jégkrémkészítő műanyagformákba aztán vágj egy-egy szelet narancsot és helyezd bele őket a kis rekeszekbe.

Ezek után nincs más dolgod, mint a vízzel higított aperolos folyadékot beleönteni a fagyis rekeszekbe, hogy aztán az egész mehessen a fagyasztóba egy éjszakán át. Az eredmény? A legfinomabb, legszexibb fagyi, amit valaha is ettél! Mutatjuk is pontosan, hogyan csináld. 🍹🍨

Via