Kezdő vagy a konyhában, de jól esne valami pazar desszert? Ezzel a csoki mousse-al nem nyúlhatsz mellé!
Hozzávalók
Lássuk, mire lesz szükséged az egyszerű, de nagyszerű csoki mousse-hoz!
- 200 ml habtejszín
- 25 g 70 százalékos étcsokoládé
- 1 evőkanál eritrit
Elkészítés
Állandó kavargatás mellett, egy lábasban forrald fel a habtejszínt. Add hozzá kavargatás közben az eritritet. A csokit apró darabokra vágva add hozzá a tejszínhez, hogy egy sűrű csokikrémet kapj. Hagyd a keveréket hülni, majd botmixerrel keverd össze, hogy habosabb legyen. Utána tedd vissza a hűtőbe. Amint elérte a kívánt habosságot és hideg, fogyasztásra kész. Ha úgy érzed, nem elég sűrű, akkor újra menj át rajta botmixerrel, és tedd vissza a hűtőbe. Tálaláskor díszítsd tejszínnel vagy gyümölcsökkel!