Az izzadás nem éppen a legkellemesebb dolog, ám ha csak a túlzott meleg okozza, akkor természetes dolog. Ha azonban még a hideg időjárásban is ezzel küzdesz, akkor fontos dolgot jelezhet a szervezeted. 

Télen izzadsz? Fejtsük meg, ez mit jelent

Érdemes odafigyelni arra, mit üzen a testünk. Ha valami szokatlan dolgot tapasztalunk, az biztos, hogy egyáltalán nem véletlen van, és így próbál számunkra jelezni, hogy valamin sürgősen változtatni kell. 

A túlzott izzadás inkább nyáron jellemző. Forró nappalok, tűző napsütés - ki bírná ki egyetlen csepp izzadtság nélkül a nyári hónapokat? Vagy ha éppen sportolunk, akkor sincs semmi meglepő benne, sőt, egy kis visszajelzésnek is elraktározzuk, hogy tényleg alaposan megdolgoztattuk a testünket. 

Na de télen? Majd megfagyunk, röpködnek a mínuszok, és mégis azzal küzdesz, hogy az izzadásodnak egyszerűen nem tudsz gátat szabni? Akkor ennek nem külső, sokkal inkább belső oka van, mégpedig a D-vitamin hiánya. 

A napsütés rengeteget segít

Nyáron egyébként sokkal egyszerű elkerülni a D-vitamin hiányt, hiszen elsősorban a napból szívódik fel, így nem csoda, ha télen nem sikerül teljesítenünk a minimumot a beviteléből. 

Ha már viszont nem vagyunk annyira szerencsések, hogy egész évben nyár legyen, akkor mindenképpen gondoskodj róla, hogy mesterséges módon bejuttasd a szervezetedbe a D-vitamint. 

A D-vitamin egyébként erősíti az immunrendszert, a bőrt és a hajat, javítja annak állapotát. Úgyhogy ha pihe-puha, fényes hajra vágysz, akkor tényleg ne légy rest szedni!

via