A csokifagyihoz  és a hűsítő jégkrémekhez hasonlóan a gumicukrot is el lehet készíteni egészséges hozzávalókból – csupán egy jó recept kell hozzá! A most következő gumicukor recept ugyanis csupa egészséges hozzávalóból áll és semmi köze a boltban is kapható, tartósítószerekkel és színezékekkel teli agyoncukrozott változatokhoz! Mutatjuk is, hogyan lehet egyszerűen, pár hozzávalóból elkészíteni ezt a mennyei finomságot.

Csak négy hozzávaló szükséges

  1. 100 gramm gyümölcspüré (Az eper, a banán és a barackpüré a legjobb, de bármilyen más gyümölcs is megteszi, ha ezeket nem szereted. Hámozd és mosd meg őket, turmixgéppel pedig alaposan pépesítsd meg őket a boltban kapható változatok megvásárlásra helyett!)
  2. Fél csészényi citromlé
  3. 2 db semleges ízű zselatinpor
  4. Édesítőszer (Lehet cukor, méz, barna cukor, sztívia vagy bármi más, amit szívesen használsz! Édesítsd ízlésed szerint, de arra figyelj, hogy a gyümölcsöknek már alapból édes az ízük, tehát nem kell sok belőlük.)

Elkészítés

  1. Miután a 100 grammnyi gyümölcsöt meghámoztad és turmixgéppel pépesítetted, öntsd bele egy serpenyőbe és az ízlés szerinti édesítőszerrel együtt alacsony hőfokon keverd össze. A kevergetést egy pillanatra se hagyd abba, mert különben le fog ragadni a massza!
  2. Miután jól összekeverted őket, öntsd hozzá a zselatint, ami még jobban masszásítja a keveréket.
  3. Ha idáig megvagy, akkor vedd le a gyümölcsmasszát a melegről és hűtsd egy kicsit ki!
  4. Ezek után add hozzá a fél csészényi citromlevet, jól keverd meg, majd öntsd bele a kapott masszát szilikonos jégkocka vagy bonbonos csokikészítő formákba!
  5. Mehet be a hűtőbe, legalább 8 órán át, de még jobb, ha csak másnap veszed ki.

Cosmo-tipp

Mivel ebben a receptben nincsen tartósító, ajánljuk még aznap, de legkésőbb másnap elfogyasztani őket, ezért, ha nem vársz hatalmas vendégsereg, egyszerre csak kis mennyiséget készítsd elő.

Via