Újabb trend terjeng a TikTokon: ezúttal mindenki az egészséges kólát próbálja ki. Rengetegen kipróbálták, milyen is az új őrület. Megmutatjuk, milyen az egészséges kóla a 65 gramm cukor nélkül!

Hogyan készítsd el?

Egy TikTok felhasználó osztotta meg a receptet, aki állítólag a Pilates tanárától hallott róla először. Amanda Jones szerint fél teáskanál balzsamecetet kell összekeverni bármilyen ízesítésű szénsavas vízzel és végül megkapjuk a kóla ízét.

Ilyen sima szénsavas vízzel 

A The Guardian egyik bátor újságírója először sima szénsavas vízzel próbálta ki az egészséges kólát, ám állítólag így közel sem volt jó íze az italnak.

 Ilyen görögdinnyeízű szénsavas vízzel 

Ez a változat állítólag már sokkal finomabb volt, olyan íze volt mint egy csípős görögdinnyés üdítőnek. Az utóíze azonban inkább a salátához hasonlított, de a jég megoldotta ezt a problémát. 

Ilyen cseresznye ízű szénsavas vízzel

A kipróbálás után a lap újságírója ezt a verziót tartotta a legfinomabbnak, de nem volt olyan íze, mint a kólának. Jéggel azonban nagyon finom volt, anélkül pedig kicsit keserű.

Ilyen lime ízű szénsavas vízzel

Ez a változat az, ami leginkább hasonlít a kóla ízére. Sőt még az illata is olyan, mint a kóláé! Ez talán azt jelenti, hogy a kóla szigorúan őrzött receptjének egyik titkos természetes íze a lime lehet? 

Ezt mondja a dietetikus 

Ronald Reagan dietetikus szerint az ecet közvetlen ivása nem a legjobb ötlet. A szakértő úgy gondolja, hogy a legjobb, ha 1-2 evőkanálnyit hígitunk fel 1,70-2,36 deciliter folyadékban. Hozzátette, hogy ezek után fontos a fogak ápolása.

Emellett az ecetnek számos jótékony hatása is van: segít csökkenteni a vércukorszintet és a triglicedirszintet. A szakértő szerint azonban az egészséges kóla nem mindenre gyógyír.

Via