„Nagyon erős volt a baráti társaságunk tagjai közötti kapocs. Nem sokkal az esküvő előtt együtt utaztunk el, ám sosem gondoltam volna, hogy a közös nyaralás ilyen véget ér. A vőlegény ugyanis az egyik este megerőszakolt. A történetben pedig nem én vagyok az egyetlen áldozat.

A menyasszony nem hitt nekem

Izgatottan vártam, hogy később én is segíthessem majd az ifjú párt, és lássam a legjobb barátnőmet férjhez menni. Ám a vőlegény, amíg mindenki más pihent a nyaraláson, éjszaka beszökött a szobámba, és megerőszakolt. 

Másnap reggel azonnal a kórházba rohantam, és a rendőrséget is értesítettem az esetről. Tudtam, hogy a barátnőm előtt sem titkolhatom, hogy mi történt. Képtelen voltam úgy tenni, mintha semmi baj nem lenne. És persze ott motoszkált a fejemben az a kérdés is, hogy vajon eddig hányszor tette már ezt meg, és hány áldozat van, akik nem mernek szólni. 

Soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz a barátnőm reakciója, de nem hitte el nekem amit mondtam. Váltig állította, hogy az ő vőlegénye nem ilyen, és szó nélkül mellé állt, hiába voltunk hosszú évek óta a legjobb barátnők. 

Azon az éjszakán a barátomat is megpróbáltam felhívni, ám ki volt kapcsolva a telefonja. Soha nem hibáztattam őt ezért, ő mégsem tudott megbirkózni vele. Pár hétten az eset után öngyilkos lett, mert nem tudta elviselni, hogy nem menthetett meg a történtektől. Az egész életemre kihatással volt az erőszak, és elvesztettem a két legfontosabb személyt, a legjobb barátomat, és a szerelmemet is. 

A törvény nem kérdőjelezte meg a szavam

A bíróságon már nem kérdőjelezték meg amit mondtam, hét év börtönre ítélték. A DNS tesztek alátámasztották az állításaimat, így nem volt nehéz dolga a bíróságnak. Ugyan a vőlegény soha nem ismerte be tettét, a bizonyítékok vizsgálata után egy percig sem volt már kérdés, ki mond igazat. 

A baráti tárasaságunknak mégsem volt elég a törvény szava. Sokan inkább őket támogatták, melléjük álltak. Nagy szükségem lett volna pedig a rájuk, főleg a barátom öngyilkossága után, de csak kevesen álltak mellém. 

Jelenleg pszichológusok kezelnek, szakemberekkel próbálom feldolgozni a történteket. A barátnőm, April pedig azóta sem beszél velem, ő a végsőkig a párját védi. Egyelőre nem látom, hogyan építhetném újra az életemet."

via