A s'mores fagyi a klasszikus gyerekkori ízeket idézi: vaníliafagylalt, égetett pillecukor, ropogós keksz és csokoládé – a kombináció, aminek senki sem tud ellenállni. 

Mutatunk egy pofonegyszerű receptet, amit otthon is egyszerűen elkészíthetsz!

Előkészület

A fagylaltkészítő gép keverőtálját tedd a fagylaltkészítés előtti napon a fagyasztóba.

@GettyImages/Lauri Patterson

A fagyi alapja

Hozzávalók: 

2 csésze tejszín
2/3 csésze zsíros tej
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 teáskanál só
6 tojássárgája
1/3 csésze cukor

  • Öntsd a tejet, tejszínt, a vaníliakivonatot és a sót egy közepes méretű lábasba, majd közepesen alacsony hőfokon forrald fel.
  • Egy közepes tálban verd fel a tojássárgáját és a cukrot habverővel addig, amíg a keverék sűrű és világos nem lesz.
  • Egy merőkanál segítségével lassan és egyenletesen öntsd a tejes keveréket a tojásos-cukros keverékhez, közben végig kevergesd habverővel. Ezt a folyamatot ne siettesd, máskülönben a fagyidból rántotta lesz. Az egész masszát alacsony lángon melegítsd, és körülbelül 8 perc alatt főzd pudinggá.  
  • Hagyd a pudingot szobahőmérsékletűre hűlni, majd fedjd le, és tedd a hűtőbe legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára.

s'mores

Hozzávalók:

kb. 1 csésze csokoládéforgács
2 csésze mini mályvacukor
6 db Graham keksz, apró darabokra törve (helyettesíthető háztartási keksszel vagy zabkekkszel) 

  • Törd össze a Graham kekszet kicsi darabokra.
  • Tedd az apróra vágott csokoládét vagy csokiforgácsot egy kisebb lábasba, és néhány percig, alacsony lángon olvaszd meg. 
  • A mályvacukrot dobd be körülbelül 1 percre a sütőbe, amíg kellőképp megbarnul, majd hagyd 5 percig hűlni. 
  • Végezetül öntsd a kihűlt pudingot a fagylaltkészítő gép táljába, és 5-7 percig keverd. Fokozatosan add hozzá a mályvacukrot, egy kanál segítségével pedig apránként csepegtesd bele a csokoládét. Az ínycsiklandozó desszert akkor van kész, amikor elérte a fagylaltállagot.

Amikor a házi készítésű fagylalt először kerül ki a fagylaltkészítőből, egészen lágy állagú lesz. Fogyaszthatod így is, de ha keményebb fagyira vágysz, dobd vissza kicsit a mélyhűtőbe. Tálalás előtt legalább két órán át tartsd a fagyóban, majd tálalhatod kehelyben, tölcsérben, vagy akár két graham-keksz között is, fokozva a s'mores-élményt!

 Via