Az evés utáni fejfájás egyáltalán nem szokatlan, viszont jogosan merülhet fel benned a kérdés: mi lehet az oka? Nos, ez több összetevős dolog lehet, de annyi biztos, hogy rendszeresen kínoz a fejfájás az étkezések után, akkor azt nem szabad figyelmen kívül hagyni. 

Hipertónia 

A hipertónia vagyis a magas vérnyomás alapvetően gyakori probléma, világszinten többmillió embert kínoz. A magas vérnyomás hátterében gyakrana túlzott sófogyasztás áll, ez pedig végsősoron fejfájáshoz is vezethet. 

Ételallergia 

Előfordulhat, hogy a szervezeted bizonyos ételeket fenyegetésnek tekint, e reakció miatt nem kizárt, hogy durva fejfájás alakul ki. Ez ráadásul általában együtt jár egyéb tünetettekkel is úgy, mint csalánkiütés, de a súlyosabb következmény, az anafilaxiás sokk sem is előfordulhat. Ha arra gyanakszol ételallergia áll a háttérben, mindenképpen fordult orvoshoz, mielőtt drámaibbra fordulna a helyzet. 

Élelmiszerintolerancia 

Ez semmiképpen tévesztendő össze a fentebb említett ételallergiával. Ételintoleranciáról akkor beszélünk, amikor a szervezeted bizonyos ételeket, például laktózt vagy a glutént nem tolerálja. Ez az érzékenység számos tünettel járhat, nem kizárt a gyomorfájdalom, a hasmenés és a fejfájás sem

Cukorbetegség 

Ha édesség fogyasztása után gyakran fáj a fejed, akkor elépzelhető, hogy cukorbetegségben szenvedsz. A cukros ételek hirtelen emelik meg a vércukorszinted, így inzulin szabadul fel, ami fokozza a cukor felszívódását a vérben. Ennek következtében az agyban található vérerek kitágulhatnak, ami aztán fejfájáshoz vezet.

Reflux 

Refluxnak nevezik azt az állapotot, amikor a sav felfelé, a nyelőcső és a torok irányába szivárog. Ezt bizonyos ételek, különösen a fűszerek ételek fogyasztása válthatja ki, az egész pedig rendkívül kellemetlen. Ráadásul a súlyos refluxos betegek gyakran panaszkodnak kínzó fejfájásra is

(via)