A fekvőtámasz brutálisan nehéz, ha jól csinálják. Nincs rajta mit szépíteni, sokan emiatt alig tudnak pár szabályosat megcsinálni. Na de miért járunk annyira jól, ha mégis rávesszük magunkat? 

Erősíti a kart, a mellkast és a vállizmokat

Ez a hatás nyilvánvaló: a fekvőtámaszok elsősorban a karok izmait – leginkább a tricepszeket –, a mellkast és a vállat erősítik. Ha minden nap rendesen elvégzed a fekvőtámaszokat, gyorsan észreveszed, hogy ezeken a területeken tényleg izmosabb és erősenn leszel. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hasizmok is dolgoznak!

Jót tesz a szívnek 

A fekvőtámaszokkal javítod az állóképességed, sőt, egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik több fekvőtámaszt meg tudnak csinálni, azoknak jobb a szívük

Testttartás

Ha mindig nagyon görbe vagy, az egyenes hát számodra kényelmetlen, akkor ez gyorsan megváltozhat, ha a fekvőtámaszozás rendszeressé válik. A helyes gyakorlat ugyanis az egész testet egyenes vonalban tartja, így jobban érzi majd a tested, hogy ez a helyes. 

Tónusos izmok

Nem utolsó szempont, hogy a fekvőtámasz és a plank is nagyszerűen formál, hiszen ez is a saját testsúlyos edzések egy formája. Izzasztó, fárasztó, de amennyire egyszerű, annyira gyors testformáló.