Nincs nő, aki ne próbált volna valamilyen fogyókúrát az életében, pedig a dietetikusok és a táplálkozási szakértők szerint teljesen felesleges a dolog! 😰 A fogyókúra és a fogyasztó csodabogyók helyett inkább a teljes életmódváltást, a rendszeres testmozgást és az egészséges étkezést szokták javasolni, ami együttesen nemcsak eredményesebb, hanem sokkal tartósabb is, mint egy-egy léböjtkúra! Ha azonban mégis a fogyás a célod, nem árt, ha tisztában vagy vele, maximum mennyi kilótól szabadulhatsz meg egy hónap alatt.

Maximum ennyi kilót érdemes fogynod 1 hónap alatt 

A táplálkozási szakértők szerint akár több kilót is le lehet fogyni egy hónap alatt, de abszolút nem érdemes, mert amint befejezed a diétát, azonnal vissza fognak csúszni rád a kilók. Sőt, még van úgy, hogy több is! 😬 Érdemes tehát lassan és kidolgozott tervvel belevágni a fogyásba, úgy, hogy nem azonnal vársz drasztikus eredményeket; hanem szépen lassan, de biztosan!

A dietetikusok ezek alapján azt mondják, hogy a testtömeg maximum 2%-át lehet leadni egy hónap alatt úgy, hogy az soha többé ne jöjjön vissza rád. 💪 🥗 Ha ennél kevesebbet fogysz, az is jó; ha viszont ennél többet, az már gázos, mert sanszos, hogy a fogyókúra után azonnal visszatérsz az eredeti állapotba! 

Őrület: nem mindenki tud ugyanannyit fogyni!

Mondunk is egy példát: ha 50 kiló vagy, akkor egy hónap alatt a testtömeged 2%-át, tehát maximum 1 kilót tudsz eredményesen fogyni. Ha viszont ennél többet nyomsz, mondjuk 75 kilót, akkor egy hónap alatt akár 1,5 kilót is ledobhatsz úgy, hogy az soha többé ne jöjjön rád vissza! Hát nem szuper?😍

Mielőtt azonban belevágsz, jól gondold át, hogy milyen diétába kezdesz bele, mert könnyen lehet, hogy egy olyan egészségtelen és bizarr életmódba hajszolod magad, aminek semmi értelme nem lesz.  🤔 Ha tehát a  tartós fogyás és az életmódváltás a cél, mindenképpen érdemes felkeresned néhány profi szakembert, aki személyre szabottan segít téged elindítani a fogyáshoz vezető úton!

Via