Egészen leegyszerűsítheti a terhességi teszt elkészítésének folyamatát egy új, forradalminak tűnő megoldás, vagyis a nyálalapú terhességi teszt. 

Pontos eredmény

Az ISRAELI FIRM Salignostics , a nyálalapú tesztkészletek fejlesztője és szállítója 2023 elején tervezi széleskörben is piacra dobni a terméket, ami jelenleg több európai országban valamint Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emírségekben, és Izraelben is engedélyeztetés alatt áll. 

A SaliStick a világ egyetlen terhességi otthoni tesztje, amely a hagyományos vizeletvizsgálatok helyett nyálmintavétellel állapítja meg a korai terhességet. A SaliStick segítségével a teszt bárhol és bármikor elvégezhető, mellékhelyiség nélkül. A teszt egyszerű, könnyen használható, és  legfeljebb 10 perc alatt pontos eredményt ad. 

Felhasználóbarát

A Salignostics-t 2016-ban alapította a Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatócsoportja, akik a sokévek kutatásuk eredményeként egy olyan felhasználóbarát terméket fejlesztettek ki, ami nyálminták alapján pontosan, de egyszerűen képes megállapítani a korai terhességet. 

A nyál a gyors diagnosztika kulcsa számos egészségügyi ok miatt. Ez az egyetlen non-invazív, egyszerű és higiénikus módszer a hormonok, vírusok, sőt betegségek kimutatására

– mondta Prof. Aaron Palmon, a Salignostics társalapítója. „A SaliStick segítségével kiaknázzuk azokat a hatékony diagnosztikai képességeket, amelyeket a nyál elemzéséből tudtunk létrehozni. Ez a termék teljesen megszünteti a vér- és vizeletminta szükségességét a terhességi tesztek során. 

(via)