Nyilvánvaló, hogy mindenféle gyomorfájás kellemetlen, ám ha az szex után történik, az különösen igazságtalan. 

Gyomorfájás szex után

Egy nőgyógyász megosztotta, hogy a szúró, rossz érzést akár a mély behatolás is okozhatja, ami igen gyakori eset.  Orgazmus után az izmok önkéntelenül összehúzódnak a medencében és a medencefenékben, ami görcsös érzést okoz   szex  után.

Szerencsére ez ma már könnyen kezelhető gyógyszerrel, azonban, ha a következő öt tünetet észleled, érdemes orvosolni minél előbb a problémát. 

Helytelen szexpóz

Ha az esetek többségében kényelmetlen, vagy fáj a  misszionárius vagy kutyapóz, azt jelezd a partnerednek, ugyanis enneél a két esetnél a behatolás a legmélyebb. Helyette válasszatok olyan pózt, ami mindkettőtöknek kényelmes, és te irányítassz.

Hüvelyszárazság

Bizonyos  fogamzásgátló  tabletták hüvelyszárazságot okozhatnak, amiért a nagy dózisú ösztrogén felelős. A patikákban kapható kenőcs csodaszer lehet, de ha ez sem működik, érdemes orvoshoz fordulni.

Petefészek- vagy kismedenceciszta

Sok nő küzd petefészekcisztával, ám ez teljesen ártalmatlan és kezelés nélkül is elmúlik néhány hónap után, azonban tud kellemetlen tud lenni. A kismedenceciszta viszont kialakulhat a korábbi műtétek hegszövetéből, vagy esetleg olyan fertőzésből, ahol folyadék gyűlt össze a medence területén. A szex fájdalmat okozhat a medence területén, így érdemes orvossal konzultálni.

Menzesz

Bár a menstruációs görcsök és a fájdalmak enyhülhetnek szex közben, később visszatérhetnek a méhizomzat összehúzódása és a szex során a méhnyakra nehezedő nyomás következtében. Segíthetnek a kifejezetten erre a célra szolgáló gyógyszerek, melegítőpárna, de, akik nagyon szenvednek ebben az időszakban, azoknak ajánlott elkerülni a közösülést. 

Fertőzés

A hüvelyben előforduló baktériumok, vagy a szexuális úton terjedő betegségek, például a chlamydia, a gonorrhoea  átterjedhet a hüvelyből a méhbe, a petevezetékbe vagy a petefészkekbe, ami hüvelyi és medencefájdalmat okoz. Ha ilyet tapasztalsz, mindenképp keresd fel az orvosodat.

via