Amikor a csillagjegyedről kérdeznek, nyilvánvalóan kapásból a horoszkópod jut az eszedbe, ami a napjegyed. Na, de mi a helyzet a holdjeggyel, ami ugyanúgy hatással lehet rád? A holdjegyről kevés szó esik, pedig asztrológiai szempontból ugyanolyan fontos, a holdjegy a lényed másik fő összetevője. Most össze is szedtünk róla mindent, amit tudnod kell, sőt, azt is eláruljuk, hogyan lehet kiszámítani. 

Mi is az a holdjegy? 

Csak úgy mint a nap, a hold is is egy bizonyos állatövi jegyben állt, amikor te megszülettél. Ez kvázi az identitásod lelke, önmagad tudatalatti része, amit sok esetben – talán nem is szándékosan –, de rejtve tartasz mások elől. A holdjegy alapvetően az érzelmi oldaladért felelős, jelentős hatással van a karakteredre, sőt még a hangulatodért is felelős lehet. A holdjegy továbbá sok mindenre magyarázatot is adhat, hiszen a segítségével megérheted, miért nem jellemezőek rá feltétlenül a napjegyed adta tulajdonságok. 

Hogyan számolhatod ki?

Mint ahogyan a legtöbb asztrológiai számításhoz, a holdjegy megismeréséhez is pontosan tudnod kell a születési idődet. No, persze nem csak az évet, hónapot és napot, hanem a születésed pillanatának tűpontos idejét, órára és percre. Ha ezzel nem vagy tisztában az eredmény sem lesz sajnos pontos. Ha viszont mindezekkel rendelkezel, akkor van egy jó hírünk: számos online kalkulátor a segítségedre lehet, melyekkel pillanatok alatt megtalálhatod a saját holdjegyed.  

A vízjelek (Rák, Skorpió, Halak) 

Ha a holdjegyed szerint valamelyik vízjel a tied, akkor valószínűleg érzékenyen reagálsz a változásokra. Érzelmes személyiség vagy, akinek meg kell értenie: az önszeretetet előtérbe helyezni egyáltalán nem gyenge dolog. Sőt! 

A föld jegyek (Bika, Szűz és Bak)

Kitartóan és stabilan reagálsz a változásokra. Akkor érzed magad a legjobban, ha produktív vagy és alkothatsz. Állandóan célokat tűzöl ki magad elé, és akkor vagy igazán elégedett, ha ezeket meg is tudod valósítani. 

A levegő jegyek (Ikrek, Mérleg és Vízöntő)

Általában nagyon tárgyilagos vagy, mindeközben fontos számodra, hogy közösségben legyél, kommunikálj másokkal. Szereted megosztani a véleményed, érvelni a saját meglátásaid mellett, de nem vagy csökönyös, be tudod látni, amennyiben nem neked van igazad. 

A tűzjelek (Kos, Oroszlán és Nyilas)

Közvetlen vagy, imádod az izgalmat, tele vagy energiával és önbizalommal. A negativitást nem neked találták ki, ha mélyen is vagy, hamar erőt veszel magadon és emelt fővel mész tovább az utadon. 

(via)