Két barátnőmmel vacsoráztunk, amikor Éva bedobta, hogy lesz egy jógatábor Mallorcán, menjünk el. Andi persze azonnal megvétózta, ő aztán nem akar jógázni.

Jógatábor jóga nélkül?

Gyerekkorom óta sportolok, minden mozgásforma jöhet, tényleg, de a jóga távol áll tőlem. Bezzeg Mallorca! Annál inkább vonzott.

Végül megbeszéltük a csajokkal, hogy elkísérjük Évát, de nem csatlakozunk a táborhoz. Ugyanabba a tengerparti szállodába foglaltunk szobát, és úgy gondoltuk, hogy amíg Éva reggel jógázik, mi inkább a beauty sleep-re esküszünk, utána pedig jöhet a lényeg: a tenger, a napfény, na meg a finom koktélok.

Szép lassan beépültünk

Eljött az este, a Yoga Travel tulajdonosai, Timi és Alex a vacsoránál bemutatkoztak. Kedvesen invitáltak minket, hogy ha van kedvünk, szívesen látnak minket is az órákon, vagy akár a fakultatív programokon is.

Szeretem kihozni magamból a legtöbbet, de a jógánál sajnos nem volt eddig sikerélményem, mert nem vagyok hajlékony. Próbáltam már, de amikor azt láttam, hogy a szomszédom megfogja a bokáját és a füle mögé rakja a lábát, olyan ideges lettem, hogy majdnem inkább elfutottam, mert én bezzeg a bokámat sem tudom megfogni. A jóga pedig, mint tudjuk, pont a lazulásról szól, nem a stresszről. Alex ettől még bíztatott, elmondta, hogy csak saját magamra figyeljek, és egy idő után egyre jobban megy majd a technikai része is. Hát igen, könnyű ezt mondani, amikor ő lazán lemegy spárgába. 

A nagy elhatározás

Jó, legyen! Lemegyek reggel az órára, ha fel tudok kelni, ugyanis nem vagyok koránkelő típus.

7 órakor megszólalt az ébresztőm, nyilván azt sem tudtam, merre van az előre. Mi a megoldás? Bekuckóztam magam csecsemőpózba. Ennyit tudtam tenni a jógáért, és aludtam tovább.

Amikor viszont megláttam a reggel készült képeket a tengerparti óráról, a hangulata azonnal magával ragadott, és tudtam, hogy hiba volt ezt kihagyni.

Kezdeti nehézségek

Az esti órán már a hátsó sorban próbáltam megcsinálni a nyújtásokat. Nem mondom, hogy minden pikk-pakk ment, sőt, volt olyan póz, amikor a lábaim úgy összegabalyodtak, hogy fogalmam sem volt, hogyan szedem szét őket. Majd jött a békapóz, ahol valljuk be, csak a kigúvadt szemem hasonlított a békára. De megfogadtam Alex tanácsát, nem néztem a többieket, csak is magamra koncentráltam és próbáltam becsülettel letolni az órát.

azonnal éreztem a pozitív hatásait 

Sokszor hallottam már, a jóga milyen szépen formálja a testet, hiszen a kívülről könnyű mozdulatok mögött komoly fizikai munka van. Ezt most már én is megerősíthetem. Másnap alig bírtam menni, volt ám izomlázam, olyan helyeken is, ahol szerintem még izom sincs. Az ülőmunka az én gerincemet is megviseli, így nem a legjobb a tartásom. Óra után viszont meglepődve azt tapasztaltam, mintha kiegyenesítették volna a gerincemet, és kihúzott derékkal sétáltam a vacsorához.

Mentálisan is sokat segített: teljesen kikapcsoltam, egyáltalán nem gondoltam a munkára, a hétköznapi problémákra. Este pedig hosszú idő után úgy aludtam, mint a bunda.

Egy kis vallomás: a reggeli órákat ezután is skippeltem, nem vagyok egy reggeli ember, na. De este! Az esti órákat ki nem hagytam volna. Teljesen rákattantam, ez most egy új kihívás számomra. 

Felejthetetlen élmények

Alexék a jóga mellett szuper programokkal is készültek: SUP-ozás a tengeren, biciklizés a part mentén, kisvasutas kirándulás Sollerbe, a hangulatos kikötő városba és együtt fedeztük fel a csodálatos Palma de Mallorca belvárosát is. Az 5 nap minden percét imádtam: feltöltődtem, megújultam testileg és lelkileg is, új emberként tértem haza. A következő táborban biztosan ott leszek, de már nem kívülállóként.