A TikTokot általában a szuper laza, vicces és hihetetlenül menő videóiért és trükkjeiért szeretik a felhasználók — ez a mostani „trend” azonban egyik sem, sőt, kifejezetten szomorú. Egyre többen varratnak ugyanis olyan medúza tetoválást, ami azt jelzi, hogy az illetőknek szexuális zaklatásban volt részük. 

Szomorú oka van annak, miért éppen a medúza 

A medúza a görög mitológiában a Gorgo szörnyalakok közé tartozik. Általában egy ijesztő nőalakról van szó, akinek a haját kígyók alkotják, tekintetétől pedig minden alak kővé változik — a medúza nőalak azonban nem mindig volt csúnya, sőt! Eredetileg egy gyönyörű lány volt, aki rengeteg kérőt tudhatott a magáénak, Poszeidón (a tengerek istene) viszont Athéné templomában megerőszakolta Medúzát, aki erre ijesztő szörnyeteggé változott. Így vált a medúza a szexuális bántalmazottak jelképévé.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Könnyfakasztő ez az egész medúza tetoválós „trend”

A rendkívül szomorú görög mitológiai történet nyomán egyre több nő kezdett el magára medúzás tetoválást varratni, aminek az az oka, hogy ők is szexuális bántalmazás és molesztálás áldozataivá váltak.

A „medusatattoo” hashtag már több már 100 millió követőt vonzott világszerte a TikTok-on. Egészen szívfacsaró, hogy mennyi nő esett és esik a mai napig áldozatul a szexuális bántalmazásnak: a kommentelők együttérzésükről és a támogatásukról bizosítják a brutális támadásokat elszenvedett nőket.

Via