A lapos has titka nem csak abban rejlhet, hogy mit nem eszel meg. Ha jó menüt állítasz össze, akkor még az evéssel is segíthetsz magadnak elérni azt. 

A csodakaja: az avokádó

Miért egyél meg minden nap egy avokádót a lapos hasért? Az avokádónak számtalan jótékony hatása van az egészségünkre, sőt, csodaszép bőrt is varázsol.

Az Illinois Egyetem Urbana-Champaign kutatói azonba mélyebbre ástak, és meglepő felfedezést tettek: sokat segít a lapos has elérésében az avokádó.

Az avokádó képes csökkenteni a zsigeri zsírt, amelyet hasi zsírnak is neveznek. Ez nem a bőr alatti zsír, hanem a belső szervek körül található zsír, amely az izmok és a hasi szervek között található. Napi egy avokádó elfogyasztása jobban eloszlatja a zsírt a nők hasában, és segít megőrizni a lapos hasat.

Egyetemi kutatás során jöttek rá a meglepő felfedezésre

A vizsgálat során 105 túlsúlyos férfi és nő étkezési szokásait vették górcső alá, és két csoportra osztották őket. Az egyik csoport napi egy avokádót fogyasztott, a másik csoport nem. A 12 hetes vizsgálat végén azoknál a nőknél, akik napi egy avokádót megettek, jelentősen csökkent a zsigeri zsír mennyisége. Meglepő azonban, de a férfiaknál nem következett be ilyen irányú változás.

A vizsgálat eredménye tehát nem azt jelenti, hogy az avokádótól fogyni fogsz, hanem azt, hogy napi egy avokádó fogyasztása hatással van arra, hogy a nők hogyan raktározzák el a testzsírt az egészségük szempontjából előnyös módon.

Via