Ha te is Bridgerton-függő vagy, akkor számodra is igazi kihívás lehet türelmesen várni a 3. évadra. Hiába: Bridgertonékból csak egy van, de amíg vársz a visszatérésükre, addig sem kell nélkülöznöd a romantikát, az intrikát, és az izgalmakat! Pörgesd ki addig ezt a 8 kosztümös sorozatot, amelyek szintén magukkal fognak ragadni, és talán újabb kedvenceket vehetsz fel a listádra!

Kurtizánok kora

Van még Bridgerton-korszakot idéző sorozat, és még a pikantériát sem kell hiányolnod! A Kurtizánok kora egyszerre fordulatos, szellemes, és forró! A főszereplő Margaret Wells, aki egy sikeres bordélyházat vezet, és két lány édesanyja. Terjeszkedés céljából London egyik előkelő negyedébe költözteti üzletét, hogy hozzáférjen a gazdag úriemberekhez. Ám ezt a legkevésbé sem nézi jó szemmel a riválisa, Lydia Quigley, aki egy elit bordélyházat vezet. Minden megvan ebben a Kurtizánok korában, ami kell: szex, szerelem és ármány.

Nagy Katalin – A kezdetek

A Nagy Katalin varázsa abban rejlik, hogy az igaz történetet alaposan kiszíneztek. Ami igazán szórakoztatóvá teszi a fiatal Nagy Katalin életét (Elle Fanning) nyomon követő sorozat, azok a szexuálisan túlfűtött jelenetek, és a vulgaritás. Nagyon humoros, és rettentően mulattató nézni, hogyan próbálja letaszítani a férjét, III. Péter cárt (Nicholas Hoult) a trónról, ha már kudarcba fulladtak a romantikus álmai. 

Outlander - Az idegen

Diana Gabaldon regényeinek adaptációja csupa romantika és szenvedély. Nem lehet nem imádni az időutazó Claire Randallt (Caitriona Balfe) történetét, aki visszacsöppen az 1740-es évek Skóciájába, ahol aztán összegabalyodik a jóképű és fiatal Jamie Fraserrel (Sam Heughan). A második világháborús ápolónő kalandjai 6 évad óta tart, és mindig meg tudunk lepődni a legújabb kalandjaikon. Minden adott ahhoz, hogy rajongjuk az Outlanderért: történelem, vad szerelem, szenvedélyes szexjelenetek és egy olyan páros, akiknek szerelme irigylésreméltó.

Gentleman Jack

Az első modern leszbikus naplója ihlette sorozat az 1800-as évek Angliájában játszódik. A főszereplő, Anne Lister, a gazdag birtokos, aki több éves egzotikus utazgatás után 1832-ben visszatér a Nyugat-Yorkshire-i Halifaxba. Az a terve, hogy helyreállítja birtoka egykori dicsfényét, de ehhez meg kellene nyitnia a szénbányát, és nem ártana férjhez is mennie. Ám van egy kis bökkenő: Anne a nőket szereti! A Gentleman Jack könnyen odaszegezi a nézőt a képernyőhöz, hiszen pörgős, és még mosolyt is csal az ember arcára.

Downton Abbey

Ne érjen meglepetés: nagyon könnyű a rabjává válni! Az ember amint befejez egy részt, már indítja is a következőt, hogy láthassa, mi történik az 1900-as évek elején élő arisztokrata Crawley családdal és szolgálóival. Olyan szerethető karakterek vannak benne, mint a csípős humorú Violet (Maggie Smith), a jégkirálynő Lady Mary (Michelle Dockery), aki két jóképű fickó segítségével szolgáltatja nekünk a romantikát. Könnyű beleélni magunkat mozgalmas mindennapjaikba, amely bevezet minket az úrak és úrihölgyek világába, egyúttal titkaikba!

Az Aranykor

Arról híres ez a sorozat, hogy a Downton Abbey és a Bridgerton család „szerelemgyerekének” nevezik, ami azért sem túlzás, mert a Downton Abbey írója, Julian Fellowes alkotta ezt is. A sztori 19. század végi Amerikában kalauzol bennünket, ahol az árván maradt Marian Brook nagynénjeihez költözik New Yorkba. Kénytelen-kelletlen, de be kell illeszkednie a felső körök leggazdagabb családjai közé. A történet a társadalmi osztályok összecsapásába kapaszkodik, abba az időszakba, amikor a régi találkozott az újjal. Miközben lubickolhatunk a kiváltságosok világában, egy izgalmas versenynek lehetünk szemtanúi!

Tudorok

A szexjelenetektől hemzsegő sorozatban betekintést kapunk VIII. Henrik magánéletének rejtelmeibe, aki főleg arról híres, hogy elfogyasztott hat feleséget. Miközben igyekszik kormányozni az országot, és egy fiúörököst nemzeni, végigkísérhetjük gazdag és szenvedélyes szerelmi életét első feleségétől, Aragóniai Katalintól kezdve, a boszorkányságáért kivégeztetett Boleyn Annán át, egészen az utolsó feleségéig Parr Katalinig. Mondani sem kell, az angol udvarban mindig akad intrika, és ármánykodás, ami még lendületesebbé teszi az eseményeket.

A hiúság vására

Mindegy hányszor dolgozták fel William Thackeray művét, még mindig tudnak újat mutatni A hiúság vásárában. Talán éppen azért is, mivel könnyű azonosulni a szereplőkkel. Ugyan kevesebb a szex, de nem kevésbé romantikus, szórakoztató, és szellemes a sorozat, melynek főszereplője Becky Sharp, egy felettébb ravasz és elragadó fiatal nő, aki a napóleoni háborúk idején igyekszik kitörni a szegénységből, és bejutni a felsőbb társadalmi körökbe. Csakhogy Becky számításaiba hiba csúszik, mikor váratlanul beleszeret Tom Batemanbe.

Meríts ötletet ezekből is:

6 sorozat, amit le kell darálnod a hosszú hétvégén

7 érdekesség, amit tuti nem tudtál a 2000-es évek tinifilmjeiről