Számtalan oka lehet, ha szőrös a melled, és akár komolyabb bajt is jelezhet. Mutatjuk a szőrnövekedés 4 lehetséges okát, és hogy mikor kell vele feltétlen orvoshoz fordulnod!  

1. genetika

Ha már évekkel ezelőtt megfigyelted a szőrt az emlőiden, valószínűleg nincs okod aggodalomra, és csak a genetikai áll a háttérben.

2. hormonprobléma

Ha eddig nem tapasztaltál szőrösödést, és szinte egyik napról a másikra jelent meg, az hormonális egyensúlyhiányra vezethető vissza. Ebben az esetben érdemes egy teljeskörű labort csináltatnod, hogy fény derüljön a problémára.  

3. Hormontartalmú készítmények

mellen  lévő szőrt okozhatja tesztoszteron tartalmú krém vagy gél, amit néhány férfi a libidó fokozására használ. Ha a mellkasodhoz ér a készítmény, akkor a melleid ki vannak téve a hormonoknak és azok mellékhatásainak. Vigyázz, mert ez a krém a test bármelyik pontján okozhat szőrnövekedést. 

4. Nőgyógyászati betegség

A kellemetlen helyen jelentkező szőrnövekedés a policisztás petefészek szindróma (PCOS) következménye is lehet. A petefészkek vagy a mellékvese túlzott mennyiségű férfi hormont termel, ami folyadékkal teli cisztákat eredményezhet a petefészkeken. Ennek a fránya betegségnek az egyik következménye lehet a magas tesztoszteron szint, de olyan más tünetek is kísérhetik, mint a  pattanások  és a szabálytalan menstruáció. Ha nem ismerik fel időben a bajt és nem kezelik a betegséget, az meddőséghez vezethet, ezért ha felmerül a PCOS gyanúja, érdemes mihamarabb meglátogatnod a dokidat! 

Via