Természetes, hogy a nyári hőségben minél kevesebb ruhadarabot viselünk el magunkon, különösen éjszaka, amikor a levegő sem jár rendesen és az izzasztó melegtől nem tudjuk kipihenni magunkat. Most azonban eláruljuk, hogy a meztelen alvás csak még inkább hozzájárul ahhoz, hogy melegünk legyen.

Dr. Neil Stanleyala alvás-szakértő szerint a jó alvás érdekében körülbelül egy fokkal kell csökkentenünk a testhőmérsékletünket. Kijelentette, hogy a meztelen alvás helyett az embereknek pont az ellenkezőjét kellene tenni.

Ahhoz, hogy csökkentsd a testhőmérsékleted el kellett vezetned az izzadtságot a testedről. Ha a nedvesség a testeden marad akkor elvész a hőmérséklet csökkenésének képessége

- mondta a szakértő. 

Más praktikák is beválhatnak

Ha az időjárás bent a lakásban melegebb, mint kint akkor érdemes lefekvés előtt minden ablakot kitárni, ha lehet kereszthúzatot csinálni az még jobb. A függőnyöket pedig be kell húzni vagy ha redőny van a lakáson akkor besötétíteni. Ez is segíteni fog, hogy hűvösebb legyen lefekvéskor. Napközben se felejtsünk sötétíteni. Valamint éjszakára jó ötlet lehet egy kisebb ventilátor beüzemelése, de vigyázzunk, hogy ne a legmagasabb fokozatra állítsuk, mert könnyen megfázhatunk. 

Ilyen pizsamát érdemes hordani

A legjobb ha pamut, bambusz vagy selyem pizsamát választunk éjszakára, ugyanis ezek olyan anyagok, amik elvezetik az izzadtságot és nem a testünkön fog maradni. 

Giphy

 

A zuhanyzás fontossága

Sose feküdjünk le izzadtan aludni! Azonban mielőtt azt gondolnád, hogy a hideg vizes megoldás a legjobb megoldás, sajnos csalódást kell okoznunk. Ha túl hideg vízben zuhanyzunk akkor a testünk azt fogja hinni, hogy csökken a hőmérséklet, tehát hideg van és még több meleget kell a bőrnek adnia. 

Giphy

 

Via