A nagy hidegben mindenki szeret egy-egy meleg italt kortyolgatni: ha viszont nem rajongasz sem a kávékért, sem a teákért, a csokikat viszont egyenes imádod, a kakaók és a forró csokik tökéletes választások lehetnek a számodra! Annál is inkább, mert ez a mostani recept oreós kekszeket is összemixel a forró csokival, szóval minden bizonnyal ez a világ legfinomabb karácsonyi itala! Nem hiába lett mindenki kedvence idén télen! 🎄😍

Az oreós forró csoki receptje

Shutterstock
Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 bögre tej
  • cukrozott vagy cukrozatlan kakaópor a forró csokihoz
  • 1 csomag oreós keksz
  • tejszínhab (opcionális)

Elkészítés:

  1. Egy kis fazékban/mikróban melegítsd fel a tejet. Utána add hozzá a kakaóport, majd jól keverd össze a kettőt. 
  2. Közben az oreós kekszet törd fel apró darabokra vagy reszeld le! A kis darabokat aztán keverd hozzá a kakaódhoz és töltsd bele valamilyen magas üvegpohárba!
  3. Minél melegebb a kakaód, annál jobb elolvadnak benne az apró oreós kekszek, amitől fenséges íze lesz a kakaónak!
  4. Ha mindent összekevertél, mehet a tetejére egy kis tejszínhab és rá pár nagyobb oreós keksz, amitől nemcsak finomabb lesz az italod, hanem szabályosan úgy fog kinézni, mint a menő insta feedeken! 
  5. A legjobb, ha még forrón iszod meg, mert akkor lesz a legjobb íze. Ne hagyd kihűlni, mert akkor már nem lesz olyan fincsi!☕

Via