Összegyűjtöttük neked a listát azokról az ételekről, amik nemcsak az egészségednek tesznek jót, de a narancsbőrrel is prímán felveszik a harcot!

Bár a narancsbőr egy teljesen természetes dolog, ami a nők 90%-át érinti, mégis utáljuk és takargatjuk, amennyire csak lehet. Az étrendünknek fontos szerepe van a narancsbőr kialakulásában és megjelenésében, a rossz étkezési szokások sajnos könnyen okozhatnak cellulitot. 

Camille Gavrouil táplálkozási szakértő szerint nagyon fontos, hogy  kiegyensúlyozottan  táplálkozzunk, és minden étkezésnél együnk bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket és húsokat.

A vízvisszatartás csökkentése és a méreganyagok kiürítése érdekében válasszuk a C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag ételeket, mint például néhány zöldségek

– mondja.

1. Spenót

Az antioxidánsokban és káliumban gazdag spenót példul szuperhatékonyan távolítja el a narancsbőrt, emellett nagyon laktató és finom is!


2. Káposztafélék

A C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag káposztafélék szuperegészségesek, és a narancsőr ellen is az egyik legjobb választás. Akár kelkáposzta, karfiol vagy kelbimbó formájában fogyasztjuk, káliumtartalmának köszönhetően remekül küzd a narancsbőr ellen. Ezenkívül a káposzta csökkenti az étvágyat és eltávolítja a méreganyagokat is. 

3. Póréhagyma

A póréhagyma kiváló cellulitellenes étel: alacsony kalóriatartalmú, A-, C- és E-vitaminban gazdag, és a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagokat is remekül kimossa.

4. Paprika

Nagyon hasznos, ha paprikát eszünk, legyen az zöld, piros vagy sárga. Vízhajtó és tonizáló tulajdonságainak köszönhetően segít a cukrok és a zsírok eltávolításában.

5. Sovány húsok

A fehérjék segítenek a keringési elégtelenség és a vízvisszatartás elleni küzdelemben, ehhez pedig tökéletes választás lehet a sovány hús, ami nemcsak a narancsbőr ellen jó, de a  fogyásban  is segíthet. 

Via