Hiába próbálsz normálisan táplálkozni, naponta többször is rádtör a nassolás utáni vágy? Hogy ez ne forduljon elő gyakran, a vágy leküzdése mellett, a többi étkezésre is oda kell figyelned. 

Sok tényező befolyásolja, akarsz-e nassolni

A nassolás elkerülésének egyik aranyszabálya, hogy egyrészt a nap főétkezései során eleget kell ennünk, de emellett a megfelelő ételeket kell fogyasztanunk.

Ezek a fogások biztosítják, hogy jóllakottnak érezd magad az étkezés után akár 2-3 órával is, és később ne legyél éhes. Sok dietetikus szerint van egy olyan étel, amely kiemelkedően jól tölti be ezt a szerepet, méghozzá a gomba.

A reggeli gombaevés tehát a legjobb praktika, hogy napközben kevésbé legyél éhes, legalábbis ezt állítja a National Library Medicine weboldalán publikált új kutatás. A vizsgálat szerint, a részben gombából álló reggeli sokkal hatékonyabban csillapítja az éhséget, mint a népszerű tojás vagy a hús- és halfélék. 

Hogyan csempészd bele a gombát a reggelidbe? 

A lehetőségek száma végtelen. Grillezheted, esetleg melegszendvicsbe is rejtheted. Rakhatod a rántottádba, de akár pürésítheted is, majd a gombakrémet a toastra kenve fogyaszthatod. 

via