Mindenkinek van valamilyen viszonya a nevéhez. Szereti, utálja, de valamit mindenki gondol róla. Mentél már azonban ennél is mélyebbre a névkérdésben?

Hatással van ránk a nevünk

A Journal of Psychology and Social Psychology folyóiratban megjelent tanulmányban a kutatók kimutatták, hogy a keresztnév megválasztása nagyon is befolyásolja személyiségünket. Néha annyira mélyen, hogy akár még a megjelenésünket is formálja. 

A szülők nem ritka, hogy az alapján adnak nevet a gyerekeiknek, hogy mit is jelent, és a szakértők szerint nem butaság ebből kiindulni. Akinek például bátorságot, sikert jelent a neve, az valahol azt is jelenti, hogy a szülők erre predesztinálják a gyermeket. Az pedig, hogy már életük elején ekkora bizalmat szavaznak nekik, általában nagy energia- és önbizalomlöketet ad az embereknek. 

Halott személyek után nevet adni? Mindenkit óva intenek tőle

A szakértő azt is hozzátette, ha olyan problémával küzdünk, amelynek az eredete nem ismert, akkor érdemes a keresztnevünket is megvizsgálni, mert talán ehhez köthető annak kezdete.

Azok az emberek, akiket halott személyek után neveztek el, sokszor számoltak be arról, hogy súlyos terheket, rájuk áthelyezett súlyos családi drámákat cipeltek egész életükben, mert a név eleve rányomta a bélyegét a sorsukra. 

via