Kétségkívül imádjuk az olyan nyári hangulatú filmeket, mint a Napsütötte Toszkána, Levelek Júliának meg a Szerelmünk lapjai, és ezredszerre is képesek vagyunk megnézni. Ám ezúttal olyan filmeket hoztunk, amelyek az újdonság varázsával hatnak, de ugyanúgy hangulatba hoznak, mint a régi klasszikusok.

Álom két keréken

Ki vagy te igazából? Megmerted már valósítani önmagadat és az álmaidat? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket feszeget ez a könnyed, romantikus dráma, amelyben a főszereplő, Auden az apjával tölti a nyarat, hogy megismerje, és egy egy kicsit éljen, mielőtt egyetemre megy. Egy éjszaka megismerkedik Eli-vel, akivel aztán egy sor izgalmas kalandba keveredik, miközben a fiú feltett szándéka, hogy megtanítsa biciklizni és élni a lányt. De kicsoda valójában Eli?

Két világ között

Lehet elég erős a szerelem ahhoz, hogy kitartson a síron túlról is? Pontosan erről mesél ez a szívszorító film is, amelyben a főhősöket a halál sem választja el. A fiatal hobbifotós, Tessa megismerkedik a nyáron élete szerelmével egy moziban. Csodás pillanatokat élnek át együtt, miközben Skylar folyamatosan buzdítja a lányt, mutassa meg a nagyvilágnak képeit. Sajnos egy tragikus baleset idejekorán elválasztja őket, ám Skylar minden erejével azon van, hogy üzenjen Tessának a túlvilágról.

Szólíts a neveden

Ez a gyönyörű, megható, szívbemarkoló film sokak szívébe belopja magát, ami gyengéden vezet be bennünket az azonos neműek szerelmi életébe, miközben elfogadásra tanít. 1983 nyarán a 17 éves Elio Perlman (Timothée Chalamet) családjával az olaszországi Lombardiában lévő faházukban száll meg. Apja asszisztense, Oliver is csatlakozik hozzájuk, és egymásba szeretnek Elioval. A nyár végéhez közeledve nyilvánvalóvá válik, szerelmük olyan, amelyet egyikük sem el felejt el.  

Csajtúra

Ezt filmet látván, tutira megjön a kedved egy csajos kiránduláshoz! Négy örökbarátnő (Regina Hall, Jada Pinkett Smith, Tiffany Haddish, Queen Latifah) elutazik az éves new orleans-i Essence Fesztiválra, ahol egy hatalmasat partiznak. A bulizás és a bunyózás közepette fantasztikus átalakulásokat, újra egyesüléseket láthatunk, miközben felszínre kerülnek a régi álmok és vágyak. Ez egy olyan hétvége, amit bizony senki sem felejt!

Éretlenségi

Ideje felidézni a tini éveidet! Sokunknak lesz ismerős a két fiatal lány csetlései-botlásai. Amy és Molly a legjobb barátok, aki igazi stréberek voltak, így bekerülhettek álmaik egyetemére. Akárcsak azok, akik nem csináltak semmit a suliban. Szóval muszáj bebizonyítaniuk, hogy ők is tudnak laza, partiarcok lenni. Ennek fényében totálisan kivetkőznek magukból, és egy éjszaka alatt annyi élményt szereznek, mint amennyit másoknak csak hosszú évek alatt sikerül. Szinte végig fülig ér majd a szád!

Borvidék

Bor, buli, barátnők. Benne lennél? Ezek a régi barátnők nagyon is benne vannak, és napsütötte a Napa-völgybe mennek egy hétvégre szülinapozni, hogy ismét visszacsöppenjenek a húszas éveikbe. Mindent tökéletesen megterveztek, ám ahogy pukkan az első dugó, úgy durran el a rendszer is, és egy szürreális, kaotikus bulivá folyik össze az egész parti. Amy Poehler a biztosíték arra, hogy végig fogod nevetni a 103 percet.

Barb és Star Vista Del Marba megy

Ez Jamie Dornant legjobb vígjátéka! Az egész bolondos, végtelenül elmeroggyant, néhol inkább paródiafilm, és az elejétől a végéig megdolgozza a nevető izmaidat. A sztori a követező: két nagyon visszafogott, a 90-es éveket idéző kisvárosi hölgy, Barb (Annie Mumolo) és Star (Kristen Wiig), elmennek a mennyei Vista del Marba nyaralni, ahol megismerik Edgart, a már említett pasi főhősünket, aki sötét titkokat rejt. Egyszerűen látnod kell a szürke ötven árnyalatás fickót énekelni!

Van néhány jó hírünk:

Már biztos: Samantha Jones visszatér az And Just Like That... 2. évadába

Hurrá, már leforgatták a Shadow and Bone 2. évadát!