Unod már a hagyományos palacsintát, mellesleg nincs is kedved túl sok időt a konyhában tölteni, hogy elkészüljön? Akkor a japán változat, a felhő palacsinta lesz a kedvenc recepted!

Elkészítés és hozzávalók

  • 3 tojássárgája
  • 3.5 evőkanál tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojásfehérje
  • cukor

A tojássárgáját és a tejet keverd össze kézi habverővel, amíg egynemű nem lesz. Ezt követően jöhet a liszt, amelyet egy szűrővel szitálunk a keverékbe. Kissé nyúlós keveréket kell kapnunk. Ezután felverjük a maradék 3 tojásfehérjénket, és közben fokozatosan 2 evőkanál cukrot adunk hozzá. 

Összeverjük a két keveréket, ügyelve arra, hogy ne törjön, majd alacsony hőfokon megsütjük a felhő palacsintánkat.