A palacsinta nemcsak isteni, de gyorsan össze lehet dobni és ez a fincsi édesség energiát ad egész napra. Mutatjuk a legtutibb receptet, amivel nem tudsz mellélőni!
Alapanyagok
- 1 bögre finomliszt,
- 2 nagy tojás,
- 1 evőkanál kristálycukor,
- 1/4 teáskanál só,
- 1,5 bögre zsíros tej,
- 1 evőkanál vaj,
- friss gyümölcs a tálaláshoz,
- porcukor, a tálaláshoz.
Hogyan csináld?
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet (ez lehet akár teljeskiörlésű vagy gluténmentes is), a cukrot és a sót. Ezután készíts egy mélyedést a lisztben, és üsd bele a tojásokat. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, és habverővel folyamatosan kevergesd.
És a legfontosabb: hagyd a tésztát egy 15-20 percig (a legjobb, ha egy óráig) szobahőmérsékleten állni, amíg a teteje kissé buborékos nem lesz.
Ezután egy kis serpenyőben, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Egyszerre kb. 1/4 csészényi tésztát egyenletesen csepegtess a serpenyőbe, és oszlasd szét egyenletesen. Süsd 2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
A palacsintákat melegen tálald, friss gyümölcsökkel és porcukorral. Szerencsére ezt az édességet ezerféleképpen lehet variálni, így a fantáziádra van bízva, mit teszel rá vagy mivel töltöd meg, hiszen mindenhogy isteni!
Miért kell állni hagyni a tésztát?
Ha kicsit pihenteted a palacsintatésztát sütés előtt, az lehetővé teszi, hogy a liszt magába szívja a folyadékot, így a palacsintád nem rágós, hanem tökéletesen puha lesz.