A palacsinta nemcsak isteni, de gyorsan össze lehet dobni és ez a fincsi édesség energiát ad egész napra. Mutatjuk a legtutibb receptet, amivel nem tudsz mellélőni! 

Alapanyagok 

  • 1 bögre finomliszt,
  • 2 nagy tojás,
  • 1 evőkanál kristálycukor,
  • 1/4 teáskanál só,
  • 1,5 bögre zsíros tej,
  • 1 evőkanál vaj,
  • friss gyümölcs a tálaláshoz,
  • porcukor, a tálaláshoz.

Hogyan csináld?

Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet (ez lehet akár teljeskiörlésű vagy gluténmentes is), a cukrot és a sót. Ezután készíts egy mélyedést a lisztben, és üsd bele a tojásokat. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, és habverővel folyamatosan kevergesd.

És a legfontosabb: hagyd a tésztát egy 15-20 percig (a legjobb, ha egy óráig) szobahőmérsékleten állni, amíg a teteje kissé buborékos nem lesz. 

Ezután egy kis serpenyőben, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Egyszerre kb. 1/4 csészényi tésztát egyenletesen csepegtess a serpenyőbe, és oszlasd szét egyenletesen. Süsd 2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.  
A palacsintákat melegen tálald, friss gyümölcsökkel és porcukorral. Szerencsére ezt az  édességet  ezerféleképpen lehet variálni, így a fantáziádra van bízva, mit teszel rá vagy mivel töltöd meg, hiszen mindenhogy isteni! 

Miért kell állni hagyni a tésztát? 

Ha kicsit pihenteted a palacsintatésztát sütés előtt, az lehetővé teszi, hogy a liszt magába szívja a folyadékot, így a palacsintád nem rágós, hanem tökéletesen puha lesz. 

Via