Nem csoda, hogy Jamie Oliver pisztáciás csokitortájáért rajonganak az emberek. Pofon egyszerű elkészíteni, mégis valami mennyei a végeredmény!
Hozzávalók
- 300 g keksz
- 150 g meggy
- 200 g hámozott pisztácia
- 50 g kókuszreszelék
- 400 g étcsokoládé (70%)
- 200 g sótlan vaj
- 3 evőkanál cukorszirup
Elkészítés
- Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával úgy, hogy a szélei lógjanak ki.
- Törjük össze a kekszet, és keverjük hozzá a meggyet, a pisztáciát és a kókuszreszeléket.
- Egy hőálló tálban apró darabokra törjük a csokoládét, és kis kockákra vágjuk a vajat. Adjuk hozzá a cukorszirupot is, és olvassszuk ezeket össze 3 perc alatt a mikróban. Félidőben keverjük meg.
- A két tál hozzávalóit egybe keverjük, és beletesszük a sütőformába.
- Addig hűtőben tároljuk, amíg nem dermed meg. Amikor kellően megkeményedik, már fogyasztható.
- Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük akár kakaóval, csokiöntettel, vagy manduladarabokkal