Nem csoda, hogy Jamie Oliver pisztáciás csokitortájáért rajonganak az emberek. Pofon egyszerű elkészíteni, mégis valami mennyei a végeredmény!

Hozzávalók

  • 300 g keksz
  • 150 g meggy
  • 200 g hámozott pisztácia
  • 50 g kókuszreszelék
  • 400 g étcsokoládé (70%)
  • 200 g sótlan vaj
  • 3 evőkanál cukorszirup

Elkészítés

  1. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral vagy alufóliával úgy, hogy a szélei lógjanak ki. 
  2. Törjük össze a kekszet, és keverjük hozzá a meggyet, a pisztáciát és a kókuszreszeléket. 
  3. Egy hőálló tálban apró darabokra törjük a csokoládét, és kis kockákra vágjuk a vajat. Adjuk hozzá a cukorszirupot is, és olvassszuk ezeket össze 3 perc alatt a mikróban. Félidőben keverjük meg. 
  4. A két tál hozzávalóit egybe keverjük, és beletesszük a sütőformába.
  5. Addig hűtőben tároljuk, amíg nem dermed meg. Amikor kellően megkeményedik, már fogyasztható.
  6. Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük akár kakaóval, csokiöntettel, vagy manduladarabokkal

via