Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a közösségi oldalakon lévő profilképeid elegendőek lehetnek ahhoz, hogy meghatározzák, milyen személyiség vagy? Ezt állítja Francesca Tighinean életvezetési tanácsadó a TikTok-fiókján közzétett videójában. 

Mit árul el rólad a profilképed?

A profilképünket csak az alapján választjuk ki, hogy jól nézünk-e ki rajta? Sok esetben igen, ennyi áll a háttérben. Ennél már komplexebb, mint árul el. A testtartás, a dekoráció már mélyebb jeletéssel bír. 

Francesca Tighinean szerint az egyébként zárkózott emberek szeretnek színes, sok emberrel teli fotókat választani, hogy azt mutassák, aktív közösségi életet élnek. Akik foggal-körömmel szorítják kedvesüket, és szorongó kötődésűek, azok szinte minden fotón a párjaikkal láthatók.

Egy nagyon szexi fotó viszont azt jelentheti, hogy az embernek kisebbségi komplexusa van, állítja a szakember.

Azt hiszik, többet kell mutatniuk, mert nem érzik magukat elég jónak 

– teszi hozzá.

Csak a szépet mutatjuk?

Ugyanez az elemzés vonatkozik azokra az egyénekre is, akik csak szép felvételeket osztanak meg. Na persze nem arra gondolunk, hogy nem a napi sírásról tesz ki valaki Boomerangot, hanem a már-már eltúlzóan szép feedekre. Milliós értékek, tökéletes külső, drága ruhák, elit éttermek, a legtöbb realitástól ez a színvonal távol áll. 

Francesca Tighinean azoknak a viselkedésére is rávilágít, akik szeretik gyakran cserélni a profilképüket. Azt mondja, ezeknek a felhasználóknak nincs erős identitásuk, és állandó visszajelzést keresnek. A videó természetesen nagy felháborodást váltott ki, több kommentelő is védeni kezdte magát. 

Via