Számos dologra kell odafigyelnünk, amikor nyaralunk, utazunk. Természetesen vannak, akik órákon át válogatják, milyen ruhákat vigyenek magukkal egy nyaralásra, ám mint kiderült, az sem mindegy, milyen ruhában ülünk a repülőre, mert csúnya vége lehet. 

Melyik ruhadarab a legveszélyesebb?

Szuper, ha olyan ruhadarabot választunk, ami extra kényelmes, hiszen sokszor akár több tízórát végig ülni egyáltalán nem kellemes, akár már egy farmerben sem. 

Különösen nagy kedvenc a leggings, vagy a jóganadrágok, ám a légiközlekedési szakértő egyáltalán nem ajánlja, hogy ebben vágjunk neki az útnak. Ha te is leggingsekben, cicanadrágokban szállsz repülőre, akkor rossz hírünk van: jobb, ha többé nem teszel így. 

Christine Negroni légiközlekedési szakértő szerint, nagyon nehéz helyzetbe kerülhetsz, ha egy vészhelyzet közben leggings van rajtad. Lehet ugyanis, hogy lángok között kell menekülnöd. A leggingsek viszont, általában olyan anyagokból készülnek, amelyek extra gyorsan kapnak lángra és a tűz pillanatok alatt tovább terjed.

A kényelemért nagy árat fizethetünk

Ezen kívül, a bőrödre is ráéghet a rengeteg mesterséges szállal dúsított anyag, ami pokoli fájdalmat jelenthet. Mostanában nagyon trendivé vált jóga nadrágokban, sportmelltartókban, kapucnis pulcsikban és műanyag edzőcipőkben utazni. Lehet, hogy ezek kényelmesek, de hidd el, többet ártanak mint használnak. Kényelmesek, de pillanatok alatt veszélybe sodorhatnak. 

A szakértő szerint jobb, ha inkább pamut anyagból készült ruhákat, kiegészítőket hordasz, mert abban az esetben sokkal ellenállóbb lesz a ruházatod, ha egy vészhelyzetre kerülne sor. 

via