Megtartottad már a Nemzetközi vége van a Stranger Things 4. évadának napot, és azóta mély gyászban vagy, mert lövésed sincs, mit nézz ezek után – az 5. évadra várva – , ami kicsit is megüti a szintet. De mielőtt végleg depresszióba esnél, csekkold a következő tippeket, ugyanis vannak még Stranger Thingshez hasonló hangulatot árasztó sorozatok. Hidd el, van esély arra, hogy ezekbe a sztorikba is ugyanúgy beleszeretsz, mint a Hawkinsba.

Ez így nem OK

Ez a  Netflix-sorozat  (nem mellesleg a Stranger Things producereitől) egy természetfeletti erőkkel rendelkező tinédzser lányról szól. A 17 éves Sydney (Sophia Lillis) egy Rust Belt nevű városában él, ahol apja közelmúltbeli halálát gyászolja. Hamarosan összebarátkozik Stanley-vel, egy barátságos, de furcsa fiúval, aki szerelme és bátorító segédje lesz, mikor a szuperképessége elkezd kibontakozni. A rejtélyes, 80-as évek hangulatát árasztó sorozatba nem nehéz belezúgni!

Sötétség 

A Netflixen futó sorozat négy családról szól, akik egy olyan városban élnek, ahol több gyerek rejtélyes módon eltűnik. Miközben a családok kutatni kezdenek, egy három generációt érintő hajmeresztő rejtélyre derítenek fényt. Itt le is kellene zárni a thriller ismertetését, mert bármit is ír az ember, akaratlanul is spoilernek minősül. Márpedig ennek a sorozatnak az a titka, hogy totálisan meglepi a nézőt, ezért kár lenne utalgatásokkal elszúrni az élményt.

A Társadalom

Egy hosszabb kempingezésről hazatérve egy csoport középiskolás diák rájön: a városuk összes felnőttje eltűnt, és a város körül hirtelen több kilométernyi ismeretlen erdő jelent meg. Miután elszigetelődtek, a fiataloknak ki kell találniuk egy rendszert, és meg kell tanulniuk vigyázni egymásra, miközben azt nyomozzák, mi történt a felnőttekkel. Úgyis lehetne jellemezni a sorozatot, mint A legyek ura misztikus, thriller változata.

Angyal? (The OA)

Igazán elvont, fantasztikus, és észbontó a The OA, ami sok hasonlóságot mutat a Duffer testvérek slágerével. Egy fiatal vak lányról szól, Prairie-ről, aki hét évnyi eltűnése után hirtelen visszatér és visszanyerte a látását. Néhány középiskolás gyereknek elmeséli történetét és a segítségüket kéri. Cserébe felnyitja a szemüket, hogy lássák, sokkal több van a világunkban, mint amit az átlagember láthat. Kezdetét veszi a dimenzióközi utazás, meg a kísérletezés a különleges embereken, akik visszatértek a halálból. Izgalmas, csavaros, szóval lazán odaszegezi a nézőt a képernyőhöz.

Riverdale

A Riverdale egy kitalált városában játszódó a sorozat, amelynek középpontjában szintén a tinédzserek állnak, egész pontosan Archie és barátai, akiket a szerelem, a szex, a család meg a suli köt le, mígnem belekeverednek Riverdale sötét titkaiba. Az egész sztori egy gyilkossági üggyel kezdődik, aztán persze jönnek a szörnyek, mint amilyen a Vízköpő Király. A sorozat óriási népszerűségnek örvend, hiszen tele van misztikummal, titkokkal, meg persze nem kevés gyilkossággal.

Locke & Key

Egyáltalán nem véres, nem horrosztikus, és csak minimálisan lehet parázni rajta, de a sztorija magával ragadó, egyedi és hát egyszerűen: oltári! Miután a Locke család fejét meggyilkolják, a magára maradt anyuka úgy dönt, hogy három gyermekével elhunyt férje családi házába költöznek, a Kulcsházba. Nem kell sok idő, míg a gyerekek felfedezik a ház körül fellelhető rejtélyes kulcsokat, amelyek fantasztikus kalandokhoz nyitják meg az ajtókat. Zseniális Joe Hill és Gabriel Rodriguez azonos című képregénysorozatából készült Locke & Key!

Paraiso

Egy igazi gyöngyszem ez a tini sci-fi, ami a 90-es évek tengerparti városában, Valenciában játszódik. Három 15 éves lány titokzatosan eltűnt egy szórakozóhelyről, és az egyik lány öccse, Javi összefog két legjobb barátjával, hogy megtalálják őket. A gyerekek hamar rájönnek: a lányokat valami nem evilági dolog fogta el, és harcba keverednek a természetfelettivel. Nagyon hátborzongató és látványos sorozat, ami biztos felturbózza az adrenalinszintedet!

A félelem utcája trilógia

Ez itt egy kicsit kilóg a sorból, mert nem kifejezetten sorozat, de minden percet megér! A sztori Shadyside-ben játszódik, ami a gyilkosságok fővárosaként is szokás emlegetni, ugyanis bizonyos időközönként szörnyűség történnek ott. Néhány tininek fel is tűnik a séma, majd rájönnek: pár száz évvel ezelőtt egy boszorkány megátkozta a várost. Fel is veszik a kesztyűt, és három részen keresztül, három különböző évszázadban harcolnak, szóval a nosztalgia, a misztika, és horror szerelmesei elégedettek lesznek! (Ismét csak nem mellesleg, de Sadie Sink, a Stranger Things Max-je, az egyik főszereplő…)