Rád férne pár kellemes hét? Szeretnéd hogy a december a lehető legnagyobb békében teljen, és azt sem bánnád, ha rád találna a szerencse? Akkor eláruljuk, mit kell mondanod elsején, hogy ez a kívánság teljesüljön. 

Rabbit, rabbit

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nyúlhagyomány, amely Angliában és az Egyesült Államokban már évtizedek óta egy jól bevett szokás. A hiedelem szerint, ha a hónap első napján, ébredés után azt mondod először, hogy rabbit, rabbit, akkor szerencsés hónap vár rád.

Mások opció, hogy nem rabbit, rabbit-et, hanem white rabbit-et mondasz, van olyan terület, ahol ezt tartják alapvetőnek. Nap közben már nem ér, úgyhogy érdemes akár egy cetlira felírni, hogy ébredés után azt lásd, akár úgy állítanod az ébresztőd, hogy emlékeztessen rá. 

Az első ezzel a babonával kapcsolatos feljegyzés 1909-ben született, szóval több mint egy évtizede alkalmazzák az USA-ban és Angliában a jó szerencse érdekében. 

Carrie Bradshaw is a nyulakra esküszik

Az évtizedek során több regényben és történetben is találkozhattunk az angolok egyik kedvenc mondatával, de a világsztárok sem restek hangot adni neki, hogy hisznek benne. 

Sarah Jessica Parker például minden hónap elsején kitesz erről egy posztot, és szerencsét kíván a követőinek. 

Nos, kipróbálod holnap? Nincs vesztenivalód!

via