Vanessa Marin szexterapeuta szerint a menstruáció alatti szexben semmi természetellenes nincs, és ugyanolyan, sőt még jobb is lehet a szex, mint  máskor.

A változó hormonszintek miatt valószínűleg teljesen be vagy ilyenkor indulva, és ebben az intim időszakban még közelebb érezheted magad a pasidhoz. Most összegyűjtöttünk neked néhány infót és tanácsot a menstruációs szexről, amit kár lenne kihagynod!

Csökkenti a fájdalmat

Sajnos sok nőnek fájdalmas a menzesze (pl. endometriózis miatt), de van egy jó hírünk: a  menstruáció  segíthet a fájdalomtűrésben, a szex pedig segíti az endorfinok felszabadulását, amik szintén növelik a fájdalomküszöböt. Tehát a menstruációs szex enyhítheti a fejfájást, a görcsöket és más, nem túl szórakoztató dolgot, amikkel a hónap ezen időszakában küzdesz. És legyünk őszinték: a szex sokkal jobban hangzik, mint az Advil és a melegítőpárna.


Készülj elő!

Ha aggódsz a vörös foltos lepedő miatt, teríts egy vastag, sötét színű törölközőt az ágyadra, majd utána dobd be a mosásba. Ez tényleg ilyen egyszerű.

Védekezzetek! 


A menstruációs alatt könnyebben bejutnak a bacik, és a  nemi betegségek  terjedésére is nagyobb az esély. 

A környezet megkönnyíti a baktériumok számára, hogy a méhnyakból feljussanak a méhbe, ezért a védekezés nélküli szex ebben az időszakban egy kicsit veszélyesebb a nőknek

– mondja a szakértő. 

A válasz tehát: óvszer, óvszer, óvszer! Bár kisebb az esélye a teherbeesésnek, ezt a szempontot a menstruáció alatt se felejtsd el a pillanat hevében! 


Síkosító


Ha tampont használsz, és szex előtt közvetlenül veszed ki, könnyen kiszáradhat a hüvelyed. Ezért mindig legyen nálad otthon egy tubus síkosító, a sérülések és kellemetlenségek megelőzésére, meg persze mindannyian tudjuk, hogy a síkosító csak még szexibbé teszi a dolgokat...

Megfelelő szexpóz

A misszionárius - vagy bármilyen póz, amihez háton kell feküdnöd - a legjobb választás lehet, ha csökkenteni szeretnéd a vér áramlását. De minden a fantáziádra van bízva, és egészségügyi okokból nem indokolt egy pózt sem kerülnöd, csak csináld, ami jól esik! 

Via