Mostanában hihetetlenül népszerű trend lett a merész színek alkalmazása: a dopamin öltözködési trend már az egész divatvilágot letartolta, a #colourfulinteriors hashtag pedig olyan felkapott lett az elmúlt pár hétben, hogy TikTok-on ma már több, mint 13 millió videót lehet találni a színes lakberendezési tárgyakról. Szerencsére azonban nem kell ad hoc módon berendezni mindenféle rikító színnel a lakást: az asztrológusok szerint például az a legszerencsésebb, ha a csillagjegyedhez legjobban illő színnel dekorálod ki az otthonodat! 

Mutatjuk is, mely színekkel érdemes berendezni az otthonodat a csillajegyed szerint! 

Kék és sárga

A víz jegyűek (így például a rákok, a skorpiók és a halak) az óceánok és a tengerpartok színkombinációiban érzik magukat a legjobban, ezért az asztrológusok azt javasolják, hogy ők minél több kékes és sárgás színű tárgyat helyezzenek el az otthonukban. A kék egyébként az őszinteség színe, a sárga pedig az örömé — ráadásul komplementer színpárok, tehát tökéletesen kiegészítik egymást.

Lila és narancssárga

A lila szín a mértékletesség, a narancssárga pedig az energia színe: ez a kettőség leginkább a Bak és az Ikrek csillagjegyűeket határozza meg, akik az asztrológusok szerint komolyan és határozottan, ám körültekintően és minden szempontot figyelembe véve élik a napjaikat. A Bakoknak és az Ikreknek tehát érdemes minél több kiegészítőt beszerezniük ebben a két színben.

Vörös és rózsaszín

A piros egyszerűen bármikor és bármilyne mennyiségben jühet a Kos csillagjegyűek számára! A Kosok ugyanis rajonganak a pirosas-vöröses árnyalatokért, melyeket az otthonukban is szeretnek megmutatni. A piros szín tüzességét és szenvedélyességét a Bika csillagjegyűek is szeretik alkalmazni, a romantika és a szívcsakra színével, azaz a rózsaszínnel együtt.

Bordó és kék

A skorpiók számára a vörös és a kék kombinálása igazi misztikumot idéz elő: ők maguk is szeretik az intimitást és a szenvedélyességet a négy fal között, ezért gyakran láthatóak ezek az árnyalatok az otthonaikban. A mély színekért egyébként nemcsak ők, hanem a Mérleg jegyűek is rajonganak, ám ők inkább a visszafogott, tompított árnyalatokat kedvelik, ha lakberendezésről van szó.

Pink és sárga

A sárga a nap színe, amit sokszor azonosítanak az Oroszlán csillagjegyűekkel. A mindig sugárzó, vidám és életörömtől hangos Oroszlánok kifejezetten aktívak, bátrak, személyiségükkel pedig beragyogják a teret. Épp ezért, egy olyan színpár (a pink és a sárga) illik hozzájuk a legjobban, amely kiemeli őket a szürkeségből és magára vonz minden tekintetet. 

Zöld és narancssárga

A kalandvágyó utazók és a trópusok szerelmeseinek nemcsak a lakberendezésben, de az öltözködés terén is igen nagy kedvencüknek számít a zöld és a narancssárga szín. Nem másokról van szó, mint Nyilas csillagjegyűekről, akik az asztrológia szerint akkor érzik a legjobban magukat az otthonukban, ha az melegséget, vidámságot és természetes értékeket sugall.

Via