Te milyen szerepet töltesz be a kapcsolataidban? Olvasd végig a lenti 3 szituációt, és nézd meg, hogy a teszt alapján, az A, B vagy C opció illik inkább rád!

A szituációk

A szituáció: Elromlik a számítógép, és egyáltalán nem tudod, hogyan kell megszerelni. Mi az első reakciód?

A) Azonnal keresel egy szerelőt, és hívod.
B) Összeomlasz, és csak arra tudsz gondolni, hogy ez mekkora kár, és mennyi fontos adat volt rajta.
C) A pasidhoz fordulsz, és őt kéred, hogy szerelje meg.

A szituáció: A pasid kimossa a kedvenc felsődet, de egy folt lett rajta. Mit reagálsz?

A) Elküldöd a pasidat a tisztítóba, akkor csinálják ott meg, csak haladjunk!
B) 2 hétig duzzogsz, és többször is hangot adsz annak, hogy mennyire csalódott vagy.
C) Megvádolod a pasidat, hogy valószínűleg direkt csinálta, mert amúgy is többször elmondta, hogy nem szereti azt a felsőt.

A szituáció: Estére vacsorát terveztetek a pasiddal, de ő egy csomó munkát hoz haza, ami miatt nem tud elszabadulni. Mi a reakciód?

A) Felajánlod a segítségedet, nem a legideálisabb program, de legalább együtt lehettek.
B)Kiakadsz, mert úgy érzed, a pasid meg akar lógni az esti program elől.
C) Kérdőre vonod, miért nem hívott már a kocsiban hogy ez lesz, mert akkor terveztél volna valami mást. 

Megoldások

Ha a legtöbb válaszod az A: Te vagy a megmentő, általában te húzod ki a pasid a csávából. Bármi is történjen, mindig van B, C és ZS opciód is, nem esel kétségbe. Bármilyen nehézség is jön, nem csinálsz belőle magánéleti kérdést, hiszel abban, hogy együtt mindent meg tudtok oldani. 

Ha a legtöbb válaszod a B: Minden nehézségre úgy tekintesz, mintha az egész világ összefogott volna ellened. Úgy érzed, semmi nem történik ok nélkül, és ha valami nem jön neked össze, akkor az kifejezetten ellened szól. Néha lépj hátra, és igyekezz meglátni, hogy nem minden szitunak vagy te a főszereplője. 

Ha a legtöbb válaszod a C: Jobb, ha kicsit megnyugszol, mert a pasid már kivan attól, hogy rengetegszer megvádolod, akár a leghajmeresztőbb dolgokkal is. Mindig azt gondolod, ha nem úgy alakul valami, ahogyan szeretnéd, hogy nem szeret eléggé, vagy kibújna a közös programok alól. Pedig ez nem igaz, de van, hogy az embernek nincs szerencséje.