A „pomodoro” olaszul paradicsomot jelent, ami sokat elárul erről a tésztáról, hiszen megkerülhetetlen összetevője a friss paradicsom.
A paradicsomos spagettihez csupán néhány összetevő szükséges, és mialatt kifőzöd a tésztát, a szószt is pikk-pakk összedobhatod!
HOZZÁVALÓK
- 1 csomag spagetti,
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
- 1 apróra vágott vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 4 közepes méretű paradicsom, apróra vágva,
- só, bors,
- ízlés szerint chili,
- friss bazsalikom,
- parmezánsajt.
Így csináld!
- Egy nagy edényben forralj vizet, és sós vízben főzd meg a tésztát al dentére a csomagoláson található utasítások szerint. A tésztavízből ½ csészényit tegyél félre, mielőtt lecsepegteted.
- Egy másik edényben közepes lángon hevítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, és kb. 6 perc alatt párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, és kb. egy percig rotyogtasd.
- Add hozzá a friss paradicsomot, és főzd addig, amíg levet nem ereszt. Ízesítsd sóval, borssal és ízlés szerint chilivel, majd főzd további 15 percig. Keverd hozzá a bazsalikomot, majd add hozzá a kifőtt tésztát és a tésztavizet.
A remekművet egy halom reszelt parmezánnal tálald, és akár egy pohár fehérbort is elszürcsölhetsz mellé!