A „pomodoro” olaszul paradicsomot jelent, ami sokat elárul erről a tésztáról, hiszen megkerülhetetlen összetevője a friss paradicsom.

A paradicsomos  spagettihez  csupán néhány összetevő szükséges, és mialatt kifőzöd a tésztát, a szószt is pikk-pakk összedobhatod!

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag spagetti,
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
  • 1 apróra vágott vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 4 közepes méretű paradicsom, apróra vágva,
  • só, bors,
  • ízlés szerint chili,
  • friss bazsalikom,
  • parmezánsajt.

Így csináld!

  • Egy nagy edényben forralj vizet, és sós vízben főzd meg a tésztát al dentére a csomagoláson található utasítások szerint. A tésztavízből ½ csészényit tegyél félre, mielőtt lecsepegteted. 
  • Egy másik edényben közepes lángon hevítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, és kb. 6 perc alatt párold puhára. Add hozzá a fokhagymát, és kb. egy percig rotyogtasd.
  • Add hozzá a friss paradicsomot, és főzd addig, amíg levet nem ereszt. Ízesítsd sóval, borssal és ízlés szerint chilivel, majd főzd további 15 percig.  Keverd hozzá a bazsalikomot, majd add hozzá a kifőtt tésztát és a tésztavizet. 

A remekművet egy halom reszelt  parmezánnal  tálald, és akár egy pohár  fehérbort  is elszürcsölhetsz mellé! 

Via