A TikTok szerdán jelentette be az új védelmi rendszert, aminek célja, hogy még jobban testre szabják a felhasználók megtekintési preferenciáit és kiszűrjék a fiatal korosztály számára problémás tartalmakat.

A rövid videókra szakosodott közösségimédia-platform módosításai következtében változik a felhasználói élmény, ezért az appot használók mostantól kevesebb olyan témájú videót láthatnak, amelyek „egyetlen videóként rendben lehetnek, de többszöri megtekintés esetén problémásak”  – jelentette be Cormac Keenan, a vállalat egyik vezetője. 

Így fog ez kinézni gyakorlatban 

Keenan a fogyókúrával, az extrém fitnesszel és a szomorúsággal kapcsolatos témákat hozta fel példaként az ilyen problémás tartalmakra. (A TikTok riválisa, az Instagram korábban szintén próbálta megakadályozni, hogy a tizenévesek bizonyos fogyókúrás termékeket lássanak.)

Szerinte a cél az, hogy megakadályozzák, hogy a a 13-17 év közötti közönséghez eljussanak a felnőtteknek készült tartalmak. A TikTok algoritmusa ennek érdekében egy „érettségi pontszámot” fog kiosztani a videóknak, ami megkönnyíti a tartalomszűrést. 

Az amerikai szenátorok egyébként tavaly év végén a TikTok, a YouTube és a Snapchat vezetőit is számon kérték, hogy milyen lépéseket tesznek a tizenévesek online védelme érdekében – írja a CNN.

Via