Bizonyára már te is sokszor hallottad a pasiktól, hogy hiúsági kérdéseket csinálnak abból, hogy kinek mennyi a fizetése, ami nem véletlen. Ugyanis, ha te többet keresel, mint ő, az akár  szakítással  is végződhet.

A fizetés nagysága konfliktusforrás egy kapcsolatban

Ha több a fizetésed, mint a párodnak, az számos kulcsfontosságú kérdést  felvet, mint például hogyan osszátok meg a kölségeket, illetve, hogy ez megváltoztatja-e a hatalmi dinamikát a kapcsolatotokban.

Vannak olyanok, akiket ez nem zavar, és nem csinálnak belőle problémát, viszont a többség egy idő után besokall, és úgy érzi, hogy ő tartja el a pasiját. A Cosmo három olvasója megosztotta, hogy ők hogyan élik meg ezt a furcsa helyzetet.

A lusta barát

Sára még egyetemistaként kezdett el dolgozni egy boltban, ahol a párját is megismerte. Kialakult köztük a szimpátia, elkezdtek randizni, majd összejöttek. A srác úgy döntött, felmond, hogy a tanulmányaira koncentrálhasson, Sára pedig kapott egy állásajánlatot, amire azonnal igent mondott.

Az utolsó centig leszámolta a költségeket, ügyelve arra, hogy soha ne fizessen többet, mint én. Nem fizetett semmiért, mint például vacsoráért, kirándulásért stb. A legrosszabb az volt, hogy dolgozhatott volna, de nem akart. Inkább úgy volt vele, hogy fizessek én mindent, úgyis jól keresek.

Sára kapcsolata sajnos nem végződött jól, ugyanis elege lett, és szakított a sráccal.

Egy idő után rájöttem, hogy csak kihasznált, ez volt az egyik fő oka, hogy szakítottunk.

A számláit is kifizetteti a barátnőjével

Anita már több, mint két éve van együtt a barátjával, és kétszer annyit keres, mint a srác.

Egy év után költöztek össze, és minden olyan volt, mint a mesékben. Felesben fizették a számlákat, ráadásul ahhoz képest, hogy kevés volt a fizetése a párjának, gyakran elmentek vacsorázni, wellnesezni és moziba is, amit teljes mértékben ő állt.

Azonban valami megváltozott. Új autót akart venni, emiatt pedig spórolt, majd egyre fukarabb lett. Végül olyan dolgokhoz folyamodott, ami kiverte Anitánál a biztosítékot.

Néha becsempészi a számláit a táskámba. Természetesen kifizetem, de ez így nem mehet sokáig.

A fiatal lány tisztába van vele, hogy barátjának változtatnia kell, és szeretne is vele beszélni, de tudja, hogy eddig a barátja sok energiát fektett bele a kapcsolatukba, és ezt szeretné viszonozni.

Az elnéző barátnő

Liza négy és fél éve van együtt a párjával, és dupla annyit keres, mint ő. Úgy érzi, hogy megérett a kapcsolatuk arra, hogy hamarosan összeköltözzenek, azonban előtte pár szabályt mindenféleképp szeretne lefektetni.

Többet költök olyan dolgokra, mint az ajándék, vacsora, mozi, mint a pasim, de ez egyáltalán nem zavar. Ha olyan állást kap, ami jobban fizet, akkor majd ő is anyagilag többet tesz bele a kapcsolatunkba. Nem tartom tisztességesnek, hogy most mindennek elkérjem a felét, különben is, van más módja annak, hogy hozzátegyen a kapcsolatunkhoz...

via